Het is definitief: publiek is welkom bij Songfestival in Rotterdam

Songfestival

Vanaf deze datum kun je tickets bemachtigen 

Volgende maand is het eindelijk zover: dan vindt het Eurovisie Songfestival plaats in Rotterdam. Lange tijd was het onduidelijk of er publiek bij het evenement aanwezig mocht zijn, maar nu heeft het kabinet de knoop doorgehakt. En dat is positief voor Songfestivalliefhebbers, want er mag publiek aanwezig zijn bij de shows in Ahoy. 

Fieldlab-experiment 

Ondanks het hoge aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames, heeft het kabinet toch besloten dat dit evenement door kan gaat met publiek, dat bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De ministers Slob, De Jonge, Grapperhaus, Van Engelshoven en staatsecretaris Keijzer zouden eigenlijk woensdag over het evenement en de maatregelen praten. Dat overleg werd echter uitgesteld. Het Songfestival is één van de Fieldlab-experimenten.

Kaartverkoop historisch laat 

Begin deze maand werd het Songfestival aangewezen als Fieldlab-evenement. Dit maakt het mogelijk dat er straks bij de repetities, de halve finales en de grote finale publiek aanwezig kan zijn in Ahoy. Per show zijn er 3500 mensen welkom. Lijkt het jou wel wat om bij dit spektakel aanwezig te zijn? Dan kun je vanaf volgende week proberen een kaartje te bemachtigen. Volgens songfestivaldeskundige Aran Bade is dat ‘historisch laat’. “Geruchten gaan dat de kaartverkoop pas vrijdag 7 mei start. Een dag later starten de eerste landen al met hun repetitie in Ahoy”, schrijft hij op Twitter. Inmiddels is bekend dat de kaartverkoop start op zaterdag 8 mei om 12.00 uur.

IC-patiënten

Eerder stelde het kabinet nog dat Fieldlap-experimenten worden heroverwogen wanner het aantal coronapatiënten op de IC boven de 900 ligt. Een Songfestival zonder publiek was dan ook lange tijd niet ondenkbaar. Afgelopen woensdag lag het aantal IC-patiënten op 814, en daarmee kan het testevenement doorgang vinden. Het Eurovisie Songfestival vindt plaats van 18 tot 22 mei in Rotterdam Ahoy. 

Lees ook: Deze radio-dj neemt Jan Smit over als commentator bij Songfestival

Bron RTL Nieuws, Twitter | Beeld: Videostill De Telegraaf