Rachel Hazes doet boekje open over burn-out: ‘Mijn hart was gebroken’

De brunette heeft een zware periode achter de rug

Na het overlijden van haar man, zanger André Hazes, brak er voor Rachel Hazes een donkere periode aan. De brunette hield zich voor een lange tijd stil, maar laat in een interview met Story weten hoe het nu met haar gaat. Aan de buitenwereld liet Rachel het niet altijd blijken, maar naar eigen zeggen ging het een lange tijd niet goed met de weduwe. 

Rachel Hazes hield zich groot voor de buitenwereld.

Overlijden

Twaalf jaar na het overlijden van haar man André werd het de brunette allemaal te veel. “Het verdriet om André, de enorme media-aandacht en daarbij de zorg voor onze kinderen Roxeanne en André junior, kinderen die ineens geen papa meer hadden”, vertel Rachel openhartig aan Story. Dit alles zorgde, samen met een hoop verdriet, voor een donkere periode.

Buitenwereld

Vanwege de grote media-aandacht voor zowel Rachel als de rest van het gezin hield de brunette zich groot voor de buitenwereld. “Ik probeerde altijd opgewekt en vrolijk te doen, maar diep vanbinnen was mijn hart gebroken”, vertelt Rachel. “Mijn leven, mijn alles was er niet meer.”

Donkere periode

Deze heftige periode bezorgde Rachel een flinke burn-out. Naar eigen zeggen pleegde Rachel roofbouw op haar lichaam, door elke nacht maar twee à drie uur per nacht te slapen en slecht te eten. “Ik wilde alles goed doen en altijd met de denkwijze van mijn man in gedachten. Ik was bang om te falen dus bleef doorgaan. Dag in, dag uit, jaar in, jaar uit. Moegestreden was ik”, deelt Rachel openhartig.

Positiviteit

Inmiddels gaat het goed met de brunette. Familie en vrienden zorgden er volgens Rachel voor dat ze zich nu fitter en sterker voelt dan voorheen. Haar naasten trokken haar door deze heftige periode heen, waardoor Rachel stukje bij beetje meer grip kreeg op het leven. “Ik ben er weer. Fit en sterk. En ik kijk vol goede moed de toekomst in. Het liefst samen met de mensen van wie ik zo ontzettend veel hou.”

Lees ook: Operatie Bibian Mentel is goed verlopen: ‘Ze lag alweer te lachen’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Hollandse Hoogte, Mario Nap