Rachel Hazes ondanks depressie dankbaar voor het afgelopen jaar

rachel hazes dankbaar

‘Ik koester dat ik weer contact heb met mijn kind’

De 49-jarige Rachel Hazes laat weten een roerig jaar achter de rug te hebben. In het jaar 2019 rekende de weduwe van André Hazes af met een depressie. Ondanks veel ellende is de brunette ook heel erg blij hoe het afgelopen jaar is verlopen. “Het kan bijna niet beter worden dan 2019, want dat is een goed jaar geweest voor alles en iedereen.”

Contact met zoon André

Hetgeen waar Rachel het meest dankbaar voor is het afgelopen jaar is dat het contact met haar zoon André Hazes is hersteld. “Het was een druk jaar, waarin veel gebeurd is”, laat Rachel weten. Ze sluit het jaar vol voldoening af en noemt de feestdagen ‘de mooiste tijd van het jaar’. Dit had met name te maken met zoon André die, na jarenlang een moeizame relatie te hebben gehad, aanschoof aan het kerstdiner bij Rachel. “Ik koester dat ik weer contact heb met mijn kind.”

Kerstdiner met Bridget Maasland

André kwam niet alleen naar het kerstdiner van zijn moeder. Zo nam hij zijn nieuwe liefde Bridget Maasland ook mee naar het familiediner. Rachel vond dit allesbehalve spannend met Bridget, in tegenstelling tot André’s ex Monique Westenberg. “Iedereen moet zichzelf kunnen zijn. We hebben allemaal weinig privé, als je thuis dan ook nog in een toneelstukje zit, dat moet niet. Je moet thuis jezelf kunnen zijn, bij wijze van spreken in een joggingpak”, aldus Rachel.

‘Tijd als grootste vijand’

Het nieuwe jaar kan voor Rachel het aflopen jaar bijna niet overtreffen. “Het kan bijna niet beter worden dan 2019, want dat is een goed jaar geweest voor alles en iedereen. We gaan er met z’n allen voor zorgen dat het nieuwe jaar net zo mooi blijft.” Tot op de dag van vandaag is Rachel nog veel bezig met het overlijden van haar man André. “Tijd is momenteel mijn grootste vijand, ik kom zoveel tijd tekort per dag. Ik sta iedere morgen om 07:00 uur op en ga iedere nacht om 03:00 uur, 03:30 uur naar bed. Er komt iedere dag wel wat op m’n pad.”

2020 voor Rachel Hazes

De komende tijd heeft Rachel haar handen vol aan de terugkerende musical Zij gelooft in mij en het muziekfestijn Holland Zingt Hazes. “Daar ben ik heel trots op, dat de musical terug mag komen. Dat het publiek het mist, dat had ik niet verwacht. We hebben lang in het DeLaMar Theater gestaan.” Rachel zegt dankbaar te zijn dat mensen de musical terug willen en dat er vraag naar is. Ondanks haar drukke agenda is Rachel hier erg dankbaar voor. “Ik heb heel mooi werk. Alleen moet je wel even tot het besef komen hoe bijzonder het is. En dat was ik even kwijt, het was een beetje veel allemaal.”

Lees ook: André over relatie met Monique: ‘We waren al een tijdje aan het sukkelen’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill YouTube