Rachel Hazes vertelt voor het eerst openhartig over reden van breuk met André

André en Rachel Hazes

Ook vertelt Rachel wat ze van Monique vindt 

Rachel Hazes was in het verleden erg gesloten over de reden van de jarenlange ruzie met haar zoon André. Daar kwam onlangs echter verandering in. In de nieuwe talkshow van Jeroen van der Boom, Hoge Bomen, vertelt de 50-jarige openhartig over de reden van de ruzie. Ook doet ze een boekje open over wat ze vindt van haar schoondochter Monique Westenberg.

Hoge Bomen

In Hoge Bomen sprak Rachel Hazes openhartig met Jeroen van der Boom over haar privéleven. Zo spraken ze onder andere over Rachels nieuwe liefde en over de band met haar kinderen. Gedurende de avond liepen de emoties hoog op. Rachel kon haar tranen niet bedwingen toen Xander de Buisonjé het lied Zij gelooft in mij zong. Ook hield de vrouw het niet droog toen ze vertelde over de drie jaar waarin ze geen contact had met zoon André.

Geen contact

“Ik was niet klaar met mijn kind. Ik ben nooit klaar met mijn kind”, verklaarde de Rotterdamse, die slecht bij stem is door bronchitis. De breuk met haar zoon viel Rachel ontzettend zwaar. Zo deelt ze dat ze een zware burn-out kreeg en ‘hele gekke dingen’ deed. “De breuk met Dré was de genadeklap, als je drie jaar je kind niet ziet. Ik hoop dit nooit meer met een van mijn kinderen mee te maken. Ik trek dat niet. Ik wil met iedereen ruzie maken, maar niet met mijn kinderen.”

Kind beschermen

Er deden al lange tijd geruchten de ronde dat Rachel de vriendin van André, Monique, niet kon luchten of zien. In Hoge Bomen geeft Rachel hier opheldering over. “Ik heb geen ruzie gemaakt. Ik heb geprobeerd mijn kind te beschermen voor iets”, begint ze over het ontstaan van de relatiebreuk. Met deze uitspraak doelde ze op de destijds kersverse relatie van André met Monique. “Maar ik wilde hem niet beschermen voor haar. Monique is een hartstikke goede vrouw, maar ik gunde hem zijn mooie jaren. Ik vond hem te jong. De wereld lag aan zijn voeten en Dré is nooit thuis.” De 50-jarige vervolgt dat ze het zonde vond dat haar zoon direct in een relatie stapte en een kind kreeg.

Mening te snel gegeven

Rachel ziet nu in dat ze te snel ongevraagd haar mening gaf. Iets waar ze nu spijt van heeft. “Ik zou het ook nooit meer doen. Al heeft hij er nu één van 80, heeft ze drie gebitten in, zeg ik nog dat ik haar leuk vind”, lacht ze. Rachel is dolgelukkig dat ze weer goed contact heeft met André. Ook André kan zijn geluk niet op dat hij zijn moeder weer spreekt. Zo sprak hij een videoboodschap in de vorm van een brief voor zijn moeder in. “Ik ben blij dat je er weer bent. Op de manier waarop ik je ken, zoals jij jij bent. Ik ben trots op je.”

Lees ook: Monique Westenberg over André’s relatie met Bridget: ‘Ik voelde dat het geen blijvertje was’

Bron: Hoge Bomen, AD | Beeld: Videostill Ik haal alles uit het leven