Om deze reden moet je vanavond even naar de maan kijken

Uiteraard wel weer rond een bepaalde tijd

Wilde je tot vanavond lekker bankhangen en Netflixen? Hijs jezelf dan toch maar rond een uurtje of 22:00 uur van de bank af. Buiten is iets te zien wat waarschijnlijk een stuk spectaculairder is dan die serie die je keek. Als de bewolking niet tegenzit en de maan goed te zien is, is er namelijk een gedeeltelijke maansverduistering te zien!

Bijzonder om te zien!

Gedeeltelijke maansverduistering

Loop vanavond -om precies te zijn- om 21:48 uur maar naar buiten. Dit is namelijk het tijdstip waarop de maan op komt. Hoewel de maan zich dan pas net laat zien, is de gedeeltelijke verduistering dan al een uurtje aan de gang. Zie jij het niet zitten om de hele avond buiten te staan om naar de maan te turen? Neem dan rond 23:30 uur even een kijkje, dan is het hoogtepunt bereikt. Rond 02:20 uur schijnt de maan weer zoals we gewend zijn. Hoewel, de maan zelf straalt geen licht uit, maar weet het licht van de zon te weerkaatsen.

Bijzondere datum

Het lijkt overigens wel alsof deze maansverduistering gepland is als eerbetoon aan de astronauten Neil Armstrong, Edwin (Buzz) Aldrin en Michael Collins. De mannen begonnen precies vijftig jaar geleden aan hun historische vlucht naar de maan. Op 16 juli 1969 werd Apollo 11 gelanceerd met de astronauten aan boord. Apollo 11 was de eerste missie waarbij de mens voor het eerst voet op de maan zette.

Lees ook: Houd nog even vol: de zon laat zich na vandaag weer zien

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Pexels