Rico Verhoeven en Badr Hari gaan opnieuw het gevecht aan

rico verhoeven badr hari

De wedstrijd van het jaar vindt plaats op 21 december

Het is alweer drie jaar geleden dat Rico Verhoeven en Badr Hari het in de boksring tegen elkaar opnamen. Dit was toen al de wedstrijd van het jaar, maar hij eindigde helaas in een anticlimax. Badr Hari moest de strijd opgeven vanwege een armblessure. Hierdoor won Verhoeven wel, maar voelde het voor hem niet als dé ultieme wedstrijd. De twee staan daarom op 21 december opnieuw tegenover elkaar voor ‘Rico versus Badr, deel 2’.

Voor wie ben jij?

Rico versus Badr

Rico Verhoeven liet onlangs aan De Telegraaf weten: “Deze partij moet er komen. We hebben er lang naar uitgekeken”. Tijdens de wedstrijd, die in 2016 plaatsvond, won Rico wel, maar voelde het voor hem nog niet als een echte overwinning. “Daarom doen we het nog een keer. Ik maak graag nog iets duidelijker dat ik beter ben”, aldus de regerend wereldkampioen.

Schorsing

Het is niet voor niets dat de twee elkaar pas eind december treffen. Badr is namelijk geschorst tot het einde van het jaar. Tijdens een dopingcontrole werd hij positief getest, waardoor hij een tijd niet mag vechten. In december wordt Badr opnieuw getest, om vervolgens de strijd met Rico aan te gaan. Zijn tegenstander kijkt hier op een hele andere manier tegenaan. “Ik sta voor een schone sport”, vertelt Rico.

Geldredome

De wedstrijd gaat plaatsvinden in het gigantische Gelredome in Arnhem. Dé perfecte plek, volgens Rico. “Ik vind het te gek om daar te mogen vechten. Onlangs was ik voor een gastspreeksessie in het Geldredome, ik kreeg spontaan kippenvel. Overal waar je in dit stadion zit, heb je een goed zicht. Echt subliem”, vertelt hij.

Lees ook: Sanne Vogel in verwachting van een tweeling

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: badr hari, door badr hari2013 onder de licentie CC0 1.0