Kijkers De Rijdende Rechter raken niet uitgepraat over burenruzie om papegaai

De buren maakten ruzie om het geluid van een papegaai

Burenruzie’s: ondanks dat de ruzie’s voor de buren in kwestie alles behalve prettig zijn, smult menig kijker van deze onenigheid. Afgelopen woensdagavond zagen in de uitzending van De Rijdende Rechter meneer Peper en bovenbuurvrouw mevrouw Döderlein die het aan de stok kregen vanwege een papegaai.  

Geluidsoverlast

Sinds 2017 heeft mevrouw Döderlein er een nieuwe onderbuurman bij. Meneer Peper, die zijn woning deelt met een praatgrage papegaai, viel bij mevrouw Döderlein al gauw niet goed in de smaak. Mevrouw Döderlein wordt naar eigen zeggen helemaal gek van deze papegaai, aangezien het beestje continu hetzelfde deuntje zingt.

Briefjes door de brievenbus

Het contact tussen de twee buren is alles behalve goed. Mevrouw Döderlein probeert haar bovenbuurman het een en ander duidelijk te maken door briefjes in zijn brievenbus te stoppen. “Ontzettend stalkerig”, vindt meneer Peper. Daar komt nog bij: mevrouw Döderlein is ontzettend bang voor de dochter van meneer Peper. Zij zou de bovenbuurvrouw intimideren en treiteren.

Lief dagboek

Tijdens de uitzending van De Rijdende Rechter bracht Mr. John Reid een bezoek aan de buren om de ruzie eens onder de loep te nemen. Met trots overhandigde mevrouw Döderlein haar dagboek aan Mr. John Reid. In dit dagboek heeft de bovenbuurvrouw elk moment van overlast genoteerd, inclusief het tijdstip en de duur van het lawaai. Menig kijker heeft het te doen met de bovenbuurvrouw, maar ook zijn er flink wat mensen die juist de kant van meneer Peper kiezen.

Deze aflevering van De Rijdende Rechter gemist? Kijk ‘m hier terug.

Lees ook: Ongemakkelijke dubbeldate in First Dates maakt de tongen los

Bron: Libelle | Beeld: Beeldbank KRO-NCRV, Fotograaf: Stijn Ghijssen