Rijk stel uit Steenrijk, Straatarm betaalt schulden arm gezin in één klap af 

Steenrijk Straatarm schulden

Een ontzettend lief gebaar

Het was een tranentrekkende aflevering een paar weken geleden. In Steenrijk, Straatarm ruilde de familie Van Delden een week van leven met de rijke Mark en Roos. De kloof tussen arm en rijk was enorm, maar daar besloot Mark iets aan te doen. 

Enorm verschil 

In de bewuste aflevering zagen we dat vrienden Mark en Roos er warmpjes bij zaten, met een weekbudget van zo’n 2000 euro. De familie Van Delden had een stuk minder te besteden. Alleenstaande vader Frank moest met zijn twee kinderen rondkomen van 40 euro per week. Een enorm verschil dat de kijkers meteen opviel: wat Mark en Roos in een week binnenkrijgen is voor alleenstaande vader Frank een heel jaarbudget. 

Schulden afbetaald

De bijzondere week is zowel arm als rijk goed bijgebleven. Mark besloot daarom het gezin nogmaals te helpen met zijn vermogen. “Vanaf vandaag is de familie Van Delden schuldenvrij. Wij hebben hun schuld afbetaald”, deelt hij op Twitter. Dat doet hij echter niet om naar complimenten te vissen. “Geen compliment nodig voor ons, maar wel voor iedereen die de familie met berichtjes of andere zaken hebben verwend na de aflevering van 11 november.” 

Inzicht door programma 

Het programma heeft veel met Mark gedaan, zo vertelt hij aan RTL Boulevard. “Je ziet ineens dat er in Nederland soms schulden ontstaan door pech. En als je dan een laag inkomen hebt, dan komen ze er amper uit. Daarom heb ik besloten om dit te betalen.” Mark heeft afspraken met de bank gemaakt, en daarmee gezorgd voor een vangnet. “Nu is de familie nog een jaar geholpen”, vertelt hij. 

Dankbaar 

De familie heeft erg dankbaar gereageerd, maar Mark benadrukte dat één keer bedanken genoeg is. Arm en rijk hebben nog dagelijks contact met elkaar. “In twee maanden tijd is Frank helemaal opgebloeid. Echt een wereld van verschil. Je moet elkaar toch een beetje helpen.” Een prachtig gebaar, zo vindt ook Twitterend Nederland. “U zegt dat u geen compliment nodig heeft, maar daar ben ik het absoluut niet mee eens”, reageert iemand. ‘Jullie bevestigen mijn beeld van de sympathiekste ‘steenrijk’ deelnemers tot nu toe’ en ‘jullie zijn rijk, ook in je hart, om een ander te helpen’ schrijven anderen. 

Lees ook: Tranentrekkende aflevering Steenrijk, Straatarm: ‘Dat dit voorkomt in Nederland’

Bron: RTL Boulevard, Twitter | Beeld: Videostill 

Array