Dit is jouw rijstijl volgens je sterrenbeeld. Klopt het bij jou?

Wij nemen het toch maar met een korreltje zout…

De een is buitengewoon slecht in fileparkeren en weer een ander draait er de hand niet voor om. Goed, dat de een wat beter is in autorijden dan de ander is te danken -of te wijten, het is maar net hoe je het bekijkt- aan ruimtelijk inzicht, geduld en controle. Maar dat is niet het enige, je sterrenbeeld bepaalt ook wat voor rijder jij bent.

Het staat in de sterren geschreven.

Onderzoek
Rijd jij rond als een bezeten Cruella de Vil of herken jij je meer in de rijstijl van de klungelige Mr. Bean? Hoe jij bent achter het stuur staat in de sterren geschreven. Astrologe Debbie Frank zocht in samenwerking met een verzekeringsbedrijf uit of je sterrenbeeld kan bepalen wat voor rijder jij bent. Voor het onderzoek voelden zij 2000 motorrijders aan de tand over hun sterrenbeeld en hun rijstijl. Door deze gegevens onder de loep te nemen, ontdekten zij een patroon in rijstijl. Benieuwd wat jouw rijstijl is volgens je sterrenbeeld? Lees dan snel verder. 

Steenbok (22 december – 19 januari)
Steenbokken zijn echte pietjes precies in de auto. Ze zullen niet snel een snelheidsboete krijgen, want ze houden zich aan de regels. De Steenbok heeft vertrouwen en veiligheid hoog in het vaandel. Steenbokken zijn het minst bezig met het milieu en gaan dan ook niet bewust op zoek naar een auto die een lage CO2 uitstoot.

Waterman (20 januari – 18 februari)
Watermannen zijn snel afgeleid, dit is dan ook de reden dat één op de drie watermannen drie of meer pogingen doen om het rijbewijs te halen. De Waterman houdt wel van een drankje en is daarom zelden de bob. De waterman rijdt graag rond in een flamboyant gekleurde auto. Meer dan tien procent rijdt rond in een paarse auto en zeven procent ziet zichzelf graag in een gele auto rondrijden. Watermannen willen graag opvallen.

Vissen (19 februari – 20 maart)
Vissen nemen hygiëne erg serieus en een groot deel van hen neemt de auto dan ook minstens één keer per maand onder handen. Vissen zijn ontspannen rijders en hechten veel waarde aan een mooie auto. Ze rijden daarom graag in een sportwagen of een flashy auto.

Ram (21 maart – april)
De Ram staat niet bekend om zijn of haar zelfbeheersing in het verkeer. Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst 28 procent van de Rammen geen rekening houdt met andere weggebruikers. Rammen hechten veel waarde aan een leuke wagen. Ook leuk om te weten: Rammen geven hun auto het vaakst een bijnaam. Ook vergeten zij het meest om hun auto op slot te doen.

Stier (20 april – 20 mei)
Uit de gegevens van het verzekeringsbedrijf blijkt dat de Stier de grootste kans heeft op een blikschade. Hoe dit komt? Stieren zijn het slechtst in parkeren. Eén op de vier bestuurders geeft toe weleens iets te hebben geraakt tijdens het parkeren. Stieren zijn koppig en kiezen niet snel voor de makkelijkste weg.

Tweelingen (21 mei – 20 juni)
Tweelingen houden van autorijden en weten ook goed wat ze doen. Maar liefst 57 procent van hen behaalde hun rijbewijs in één keer. De Tweeling is een betrouwbare bestuurder en zit het liefst altijd zelf achter het stuur. Ze bemoeien zich daarom ook graag met de rijstijl van een ander, wat voor ergernis kan zorgen.

Kreeft (21 juni – 22 juli)
Als het op parkeren aankomt, doet de Kreeft dat het beste. Ze hebben veel zelfvertrouwen als ze moeten parkeren en zullen dan ook nooit worstelen om hun blik ergens kwijt te kunnen. Dit komt voornamelijk doordat de Kreeft voorzichtig is.

Leeuw (23 juli – 22 augustus)
De Leeuw is competitief, niet zo gek dat veel Leeuwen hun rijbewijs in één keer hebben gehaald. Leeuwen zijn ook echte snelheidsduivels. Als iemand over de weg raast dan is dat wel de Leeuw. Leeuwen nemen de snelheidsbeperkingen met een korreltje zout; zo rijdt 37 procent van hen regelmatig harder dan de toegestane snelheid.

Maagd (23 augustus – 22 september)
De maagd denkt vaak na over hun ecologische voetafdruk. 72 procent van hen geeft aan dat ze graag een elektrische auto willen hebben. De Maagd haalt veel plezier uit autorijden, maar liefst 79 procent kruipt graag achter het stuur.

Weegschaal (23 september – 22 oktober)
Weegschalen ogen kalm, maar vanbinnen kunnen ze in het verkeer koken. Dit komt omdat de Weegschaal niet tegen onrecht kan en daardoor snel hun geduld verliezen. Net als de Maagd is de Weegschaal veel bezig met een groene rijstijl.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)
Schorpioenen zijn voorzichtige rijders en hoeven daarom bijna nooit beroep te doen op hun autoverzekering. De Schorpioen hoeft niet in de nieuwste bolide te rijden en rijdt liever in een betrouwbare, tweedehands auto.

Boogschutter (22 november – 21 december)
De beleefdste bestuurder? Dat is zonder twijfel de Boogschutter. Boogschutters zijn galant in het verkeer en zijn van nature erg relaxed en kalm. Ze houden hun hoofd erbij als ze autorijden en vergeten dan ook zelden om de auto op slot te doen.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: HLN | Beeld: Pexels