Actrice Robin Martens krijgt boete en taakstraf voor mishandeling agent

robin martens

De actrice verantwoordde zich in een gesloten hoorzitting

Het is inmiddels een aantal weken geleden dat Robin Martens betrokken was bij een incident met de politie in Castricum. Na een avondje stappen mengde Robin zich in een opstootje, waar ze naar eigen zeggen een 17-jarige vriend probeerde te beschermen. Naar verluidt sloeg de actrice een agent in het gezicht – wat Robin tot de dag van vandaag ontkent. Gisteren verantwoordde de brunette zich bij het OM en is haar straf vastgelegd. 

De actrice blijft ontkennen dat ze de politieagent sloeg.

Officier van justitie

Robin Martens moest zich gisteren verantwoorden aan het Openbaar Ministerie in Noord-Holland. Tijdens deze gesloten zitting is bepaald dat Martens een taakstraf van 45 uur moet voldoen én een schadevergoeding van 300 euro moet betalen aan de benadeelde partij. Dit vanwege een mishandeling van een ambtenaar in functie. De officier van justitie schrijft in de verklaring die met RTL Boulevard gedeeld werd: “Door geweld te gebruiken tegen een politieagent is de verdachte ernstig over de schreef gegaan.”

Ontkenning

Vlak na het akkefietje in Castricum lekte destijds meteen een video uit waarop te zien is dat Martens flink tekeer gaat. Toch bleef de brunette ontkennen. De voormalig GTST-actrice beweert dat ze de politieagent niet sloeg. Naar eigen zeggen gaf ze de agent alleen een duw, omdat ze haar 17-jarige vriend wilde beschermen. Na de hoorzitting van afgelopen dinsdag heeft de actrice nog niet van zich laten horen. Het OM geeft daarnaast aan dat de beslissing over de taakstraf en boete onherroepelijk is.

Lees ook: Linda de Mol biecht op: ‘Ik heb rijkdomschaamte’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill YouTube