Roel van Velzen pakt online pester op social media aan

Roel is zeker niet op zijn mondje gevallen

We horen het helaas steeds vaker, online pestgedrag. Met name bekende mensen lijken vaak slachtoffer te worden van het ongepaste pestgedrag op social media. Zo ook zanger Roel van Velzen, die regelmatig de meest haatdragende teksten naar zijn hoofd geslingerd krijgt. Gelukkig is de zanger niet op zijn mondje gevallen en zet hij de online pester direct op zijn plek.

“Ik krijg dit soort ‘grappen’ regelmatig naar mijn virtuele hoofd.”

Ongepast bericht

Op Twitter ontving Roel van Velzen onlangs een ongepast bericht van een van zijn volgers. “Ik zie dat de kindercrèche @vanvelzenmusic vrijuit gegeven heeft om buiten te spelen?”, was het bericht dat ze zanger laatst openbaar deelde op social media. Om de man op zijn plek te zetten schrijft de zanger onder het bericht: “Meteen een fijn gevoel op de maandag. Als ik je in het echt tegenkom krijg je een dikke knuffel van me. Of een complimentje of wat geld, of in ieder geval wat aandacht. Want ergens kom je iets te kort denk ik, als je dit soort dingen schrijft.” Roel sluit zijn bericht positief af: “Ik wens je veel positiviteit toe in de rest van je leven.”

Einde aan online pestgedrag

Met het gedeelde bericht hoopt de zanger direct een einde te maken aan het online pestgedrag. “Ook online pesten moet ophouden. Ik krijg dit soort ‘grappen’ regelmatig naar mijn virtuele hoofd en kan het inmiddels hebben, maar niet iedereen heeft zo’n dikke huid. Voor veel slachtoffers zijn de psychologische gevolgen niet te overzien.” Als laatst deelt Roel een gouden tip met zijn volgers: “Denk na voordat je op send drukt.”

Lees ook: Katja Schuurman reageert op geruchten over ‘seksverslaving’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Twitter, Roel van Velzen | Beeld: Videostill