Romy Monteiro open over opgroeien zonder vader: ‘Toen ik jonger was, vond ik dat heel jammer’

Romy Monteiro

“Toen ik opgroeide had ik het gevoel dat mijn vader overleden was”

Romy Monteiro heeft een hechte band met haar moeder Antje Monteiro. De twee musicalsterren spreken elkaar veel en hadden in juni nog samen een tuinconcert op touw gezet. Toen Romy opgroeide was ze altijd al veel op haar moeder aangewezen. In de podcast Effe Relativeren vertelt Romy dat haar vader weinig in haar leven was en hoe het was om zonder hem op te groeien.

Scheiden

Romy was drie jaar oud toen haar ouders, Carlos en Antje, de scheidingspapieren tekenden. Zowel voor als na de scheiding speelde Carlos geen prominente rol in het leven van zijn dochter. Voordat het huwelijk van Antje en Carlos op de klippen liep, was Romy’s vader namelijk veel in het buitenland. “Het was altijd gewoon ik en mama”, deelt de brunette met presentator Kaj Gorgels.

Weinig contact

Hoewel Carlos niet meer in het buitenland woont, heeft Romy’s vader nauwelijks een rol in haar leven gespeeld. “Hij woont nu in Nederland. Hij heeft een nieuwe vrouw, nieuwe kinderen.” De 27-jarige zangeres vervolgt dat haar vader niet actief in haar leven is geweest, iets wat ze erg jammer vindt. Zo deelt ze dat ze als tiener contact zocht met haar vader. “Ik heb het wel heel erg geprobeerd en hij op zijn manier ook wel, maar ik ben gewoon zonder vader opgegroeid. Toen ik jonger was, vond ik dat heel jammer, want op Vaderdag of momentjes dat je je vader mist op je verjaardag, is hij er niet, maar later wen je daar dan aan. Op een gegeven moment weet je niet beter.”

Moeilijk

“Toen ik zestien was, heb ik contact gehad, maar dan heb je dus eigenlijk contact met een man die je niet zo goed kent.” Hoewel Romy’s vader openstond voor contact, kwamen de twee van een koude kermis thuis. “Dan blijkt dat hij een heel ander karakter heeft dan ik. Het is moeilijk om dan nog naar elkaar te groeien. We hebben het wel echt geprobeerd, maar daarna wel de conclusie getrokken dat het goed is zo.” Kaj vraagt zich vervolgens af of Romy het haar vader ooit kwalijk nam dat hij niet in haar leven is. “Ja, mijn god. Tuurlijk! Toen ik opgroeide had ik het gevoel dat mijn vader overleden was, terwijl hij gewoon nog leeft”, deelt ze.

Beluister hieronder het hele gesprek tussen Kaj en Romy.

Lees ook: Kees Tol deelt verbluffende transformatie op Instagram

Bron: Effe Relativeren | Beeld: ANP, HCA – Jennifer Hendriks