RTL komt met documentaire over impact moord Peter R. de Vries

documentaire Peter

Ewout Genemans blikt samen met de zoon en dochter van Peter R. de Vries terug op de heftige periode

6 juli 2021. De dag dat Peter R. de Vries na een uitzending van RTL Boulevard werd neergeschoten in het centrum van Amsterdam. Negen dagen later overleed hij in het bijzijn van zijn familie in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Heel Nederland was in shock door de aanslag. Ewout Genemans blikt nu met de zoon en dochter van Peter R. de Vries, Royce en Kelly, terug op deze heftige periode in de documentaire Staand verder leven: Na de moord op Peter R. de Vries. Ook kijkt hij samen met hen naar de toekomst. 

Impact

In de documentaire interviewt Genemans naasten van Peter R. de Vries en spreekt met direct betrokkenen, zoals zijn RTL Boulevard-collega’s. Wat gebeurde er die week? Wat voor impact hadden de gebeurtenissen op hen? Ook gaat de programmamaker mee met Royce en Kelly naar de eerste zitten van de rechtszaak over Peter R. de Vries.

Enorme nalatenschap

“Peter heeft een enorme nalatenschap en laat een gat achter dat niet gevuld kan worden”, schrijft Genemans op Instagram. “Toch zien we in de documentaire hoe zijn kinderen dit, in de geest van Peter, zo goed mogelijk proberen te doen. Zo is Kelly voorzitter geworden van stichting De Gouden Tip en staat Royce de familie Verstappen bij in de zaak Nicky Verstappen. Ik ben onder de indruk van de kracht van de familie en voel me vereerd dat ik met hen deze documentaire mag maken.”

Documentaire

Benieuwd geworden naar de documentaire Staand verder leven: Na de moord op Peter R. de Vries? De docu is maandag 27 december om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ewout Genemans (@ewoutgenemans)

Lees ook: Astrid Holleeder bezocht Peter R. de Vries in ziekenhuis: ‘Heel dankbaar voor’

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress