Samantha Markle over familiebreuk: ‘Meghan’s oma draait zich om in haar graf’

Samantha Markle familiebreuk geboorte zoon Meghan Markle Harry

Volgens Samantha Markle doet Meghan er verkeerd aan om haar vader niet uit te nodigen

Het was enige tijd stil rondom de veelbesproken Samantha Markle, de halfzus van Meghan. Nu de kleine Archie geboren is, vinden we Samantha echter weer veel terug in de media om haar mening te verkondigen. Vorige week, toen Meghan net was bevallen, had Samantha niets meer dan lof voor haar halfzus. Nu, een aantal dagen later, begint de blondine steeds meer kritiek te uiten op Meghan en de manier waarop ze rondom de geboorte van haar zoon met haar familie omgaat.

Samantha Markle geeft een exclusief interview aan Mirror en vertelt dat het verkeerd was van Meghan om haar vader Thomas niet uit te nodigen.

Oud zeer

De wereld was vorige week maandag dolgelukkig toen het nieuws naar buiten werd gebracht dat de gezonde zoon van Meghan en Harry geboren was. Enkele dagen later toonden de trotse ouders hun zoon aan de wereld en maakten ze zijn naam bekend. Archie Harrison Mountbatten-Windsor is de prachtige naam geworden van de kleine jongen. Hoewel de familie van Meghan aan de andere kant van de oceaan dolbij is, zorgt de geboorte er wel voor dat er opnieuw veel oud zeer naar boven komt. Zo voelt de familie zich erg buitengesloten en natuurlijk maakt Samantha er gulzig gebruik van om dit aan de buitenwereld bekend te maken.

Liefdevolle opa

Volgens Samantha Markle was het verkeerd van Meghan dat ze haar vader Thomas Markle niet had uitgenodigd om bij de geboorte van haar zoon aanwezig te zijn. “Het is verdrietig. Hij had erbij betrokken moeten zijn. Dat hij buitengesloten is, is als een dolk in zijn hart”, zo verklaart Samantha aan Mirror. “En die arme Archie leert zijn creatieve, liefdevolle opa nu niet kennen.” Ook neemt Samantha het de moeder van Meghan, Doria Ragland, kwalijk dat zij zich niet hard heeft gemaakt voor Thomas. “Ze had tegen Meghan kunnen zeggen dat ze haar vader moest uitnodigen, maar helaas lijkt haar dat niet te interesseren. Ik denk dat iedereen had gehoopt dat Doria en Meghan nu het licht zouden zien, maar ik weet niet of dat ooit zal gebeuren.”

Oma Meghan

Samantha heeft, ondanks al het verdriet over de familieperikelen, nog steeds hoop dat het goed komt tussen haar vader en Meghan. “We hebben wanhopig geprobeerd het goed te maken, nu ligt de bal bij Meghan”, zo legt ze uit. “Het leven is te kort en waardevol dus ik hoop dat de baby haar wat zachter maakt en ze het juiste zal doen.” Voor de doop van Archie weet Samantha al precies wat ze haar neefje wil geven: een fotoalbum van de familie Markle. “Hij moet zijn complete familie leren kennen. Hij is tenslotte niet alleen een Mountbatten-Windsor, hij is ook een Markle. We zijn nu eenmaal met elkaar verbonden en wij bestaan.” Meghan’s oma, die in 2005 overleed, zou volgens Samantha een gebroken hart hebben door de familiebreuk als ze nog leefde. “Ze zou in shock zijn. Meghan’s oma draait zich om in haar graf. Ze was een geweldige vrouw en familie was alles voor haar.”

Lees ook: Nog even volhouden: komende week mooi weer op komst

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: De Telegraaf | Beeld: Videostill, YouTube NOS