Sex and the City-acteur Willie Garson (57) overleden

Willie-Garson

De acteur leed al enige tijd aan kanker

Acteur Willie Garson (57) is dinsdag overleden na een kort ziekbed, dit melden diverse Amerikaanse media. Garson werd vooral bekend van zijn rol als Stanford Blatch in Sex and the City en de gelijknamige films. Ook is hij te zien in de revivalserie And Just Like That, die binnenkort te zien is op HBO.

Eerbetoon

De acteur leed al enige tijd aan kanker. Het is niet bekend of dit ook de doodsoorzaak is. De 20-jarige zoon van Garson, Nathen, deelde dinsdag al een eerbetoon van zijn vader op Instagram. Bij een foto van hun samen schrijft hij: “Ik hou zo veel van je papa. Rust in vrede. Ik ben zo blij dat je al jouw avonturen met mij kon delen en dat we zo veel konden bereiken samen. Ik ben zo trots op jou. En ik zal voor altijd van je houden, maar ik denk ook dat het tijd is voor je eigen avontuur. Je zult altijd bij me zijn.”

‘Ik ben kapot van verdriet’

Ook collega’s van Sex and the City reageren op het nieuws. Zo schrijft Kim Cattrall (Samantha): “Wat een verdrietig nieuws en een vreselijk verlies voor de SATC-familie. Onze condoleances en rust zacht lieve Willie.” Sarah Jessica Parker (Carrie) laat weten dat ‘haar hart gebroken is door het nieuws’. Mario Cantone, die de echtgenoot van Garson in de serie en filmt speelt, schrijft: “Ik had geen briljantere televisiepartner kunnen hebben. Ik ben kapot van verdriet. Veel te vroeg van ons heengegaan. Je was een gift van de goden. Rust zacht mijn lieve vriend. Ik hou van je.”

Sex and the City

Garson was van 1998 tot en met 2004 te zien in Sex and the City, waarin hij de beste vriend van Carrie speelt. Ook voor de twee films kroop hij opnieuw in de huid van Stanford Blatch. In het voorjaar van dit jaar maakte HBO bekend dat hij ook te zien is in de revivalserie And Just Like That, die momenteel gefilmd wordt in New York. Het is nog niet duidelijk of de opnames voor de acteur al klaar waren.

Lees ook: Sex and the City bestaat 20 jaar: zo zien de castleden er nu uit

Bron: RTL Nieuws | Beeld: BrunoPress