Shirma Rouse reageert op felle uitspraken rondom gewicht

Shirma Rouse gewicht

‘Als geluk wordt bepaald door wat je in de spiegel ziet, dan word je nooit gelukkig’

Zangeres Shirma Rouse steekt niet onder stoelen of banken dat ze bezig is met afvallen, en met succes. Toch werd haar gewicht onlangs het mikpunt van een beledigende column. Bij Jinek bijt Shirma Rouse van zich af.

‘Satirische’ column

De column die Herman Brusselmans enkele weken geleden over zangeres Shirma Rouse schreef, maakte veel mensen woedend. De journalist publiceerde onder andere: “Ze is zo dik dat ze in haar eentje een bergrit in de Ronde van Frankrijk kan uitbeelden. Ze is zo dik dat ze bij een sprong in de Noordzee ongeveer drie landen onder water zet.” Eerst liet Shirma zich niet door de opmerkingen van de Belgische journalist op stang jagen. Toen ze erachter kwam dat de uitspraken in een Nederlands tijdschrift waren gepubliceerd, veranderde dat de zaak.

Aangevallen

“Als dit is wat jij een kunstvorm noemt, dan moet je weer naar school”, reageert Shirma op de column bij talkshow Jinek. Zelf voelt de zangeres zich niet aangevallen. Wel vindt ze het heel erg dat er zulke ‘fatshaming’ rondgaat, waarbij dikke mensen in kwaad daglicht worden gezet. “Het was niet accuraat en sprak niet tot mij, maar mijn inbox op Instagram liep over van mannen en vrouwen die zich aangevallen voelden door de column.” Ze wil laten zien dat de opmerkingen van Brusselmans bij veel mensen hard aan kunnen komen.

Niet ongelukkig

Shirma maakt duidelijk dat haar gewicht haar geluk niet in de weg zit. “Ik ga gewoon in mijn badpak op het strand hoor (…) Als geluk wordt bepaald door wat je in de spiegel ziet, dan word je nooit gelukkig.” Na afloop van de uitzending laat de zangeres op haar Instagram-account nog eens weten hoe belangrijk het thema body positivity voor haar is: “Voor ik begon met afvallen was ik al een gelukkig mens, oprecht. Tuurlijk is het fijn om af te vallen en fitter te zijn, maar de liefde die ik voor mijzelf heb, is er altijd geweest.”

Lees ook: André Hazes spijt van Bridget-tatoeage: ‘Had beter na moeten denken

Bron: RTL Nieuws, RTL Nieuws | Beeld: Videostill Jinek