Simon Keizer vertelt openhartig over therapie: ‘Er klopte iets niet’

De zanger voelde geen vreugde met zijn dochtertje 

Simon Keizer is te gast in de nieuwste podcastaflevering van Gwen van Poorten. De muzikale wederhelft van Nick Schilder vertelt daarin openhartig dat hij momenteel in therapie zit. De zanger zocht hulp omdat hij geen vreugde voelde bij zijn dochtertje, maar de oorzaak bleek heel ergens anders te liggen. 

Heftige jeugd 

Het ruim anderhalf uur durende gesprek begint over de heftige jeugd van Simon. Op zijn zestiende verloor de zanger zijn vader en in datzelfde jaar was hij aanwezig tijdens de verschrikkelijke brand in café ’t Hemeltje. “Je hebt het in je jeugd flink voor je kiezen gehad”, concludeert Gwen. Ze vraagt zich vervolgens af of het Simon heeft gevormd. “Tot in mijn diepste wezen. Beide gebeurtenissen. En daar ben ik pas recent achter gekomen.” 

In therapie

“Ik ben daardoor bij een coach terechtgekomen en ben nu in therapie”, gaat Simon verder. “Eigenlijk ging ik er naartoe vanwege andere zaken, namelijk het feit dat ik heel veel geluk zag bij Annemarie als ze met Kiki bezig was, en dat wat ik zag, voelde ík niet. Ik dacht: hier klopt iets niet. Ik zie iemand intens stralen en gelukkig zijn, en ik begrijp dat, maar ik voel dit niet als ik met mijn dochter dezelfde leuke dingen doe.” De oorzaak dat de Volendammer die vreugde niet voelde, bleek echter een heel andere oorzaak te hebben. 

Herleiden naar jeugd 

De coach heeft naar eigen zeggen ‘zijn ogen doen openen’. “Door haar ben ik erachter gekomen dat alles te herleiden is naar je jeugd. En dat hoeft niet eens iets heel heftigs te zijn, zoals ik dat wel heb beleefd. Ik leerde dat ik als gevolg van die heftige dingen heb geleerd mijn gevoel af te sluiten – dat is heel handig als heftige dingen je overkomen, maar onhandig als mooie dingen je overkomen. Dan word je afgevlakt.”

Meditatie en zelfhulpboeken 

Door de therapie, die overigens nog volop bezig is, heeft de zanger ook interesse gekregen in mediteren en zelfhulpboeken. Een paar straten verderop in het dorp heeft hij zijn eigen man cave, waar hij volop aan zelfontwikkeling doet. Of hij zijn vrouw Annemarie ook meetrekt in de meditaties? Nee, die krijgt de Volendammer nog niet zover. “Soms denkt zij: waar práát je over? Omdat ze superlief is knikt ze dan gewoon ‘ja’ als ik vraag of ze mee wil doen. Zij moet niet gaan mediteren omdat ik wil dat ze mediteert.”

Lees ook: Nick Schilder heeft een dikke baard en de reacties zijn verdeeld 

Bron: RTL Boulevard, YouTube Gwen van Poorten | Beeld: Videostill YouTube Gwen van Poorten