Pak je handschoenen maar uit de kast: het gaat sneeuwen dit weekend én het blijft liggen!

sneeuwen

Wij hopen op een witte Kerst!

Stiekem dromen we elk jaar weer van een witte Kerst. Er is per slot van rekening ook geen romantischer plaatje denkbaar. Wij duimen al weken voor sneeuw en het lijkt erop dat we geluk gaan hebben. We kunnen er hoe dan ook dit weekend al van gaan genieten!

Het gaat sneeuwen!

Sneeuw
In grote delen van het land trekken dit weekend sneeuwbuien over en er is een grote kans dat het ook blijft liggen. Dat is heel bijzonder voor deze tijd van het jaar. De temperaturen zijn ook erg laag. ’s Nachts zal de temperatuur rond het vriespunt liggen en overdag komt het kwik niet boven de vijf graden uit. Lekker fris dus: vergeet je handschoenen niet!

Witte Kerst
Kunnen we al hopen op een witte Kerst? Hopen mag altijd en het zou maar zo kunnen. Sinds 1903 is het maar acht keer voorgekomen. Je kan spreken van een witte Kerst als in De Bilt zowel op eerste als op tweede kerstdag een witte deken ligt. De jaren dat dit gebeurde waren 1906, 1938, 1940, 1950, 1964, 1981, 2009 en 2010. Wij blijven hopen en wie weet blijft de witte deken die nu valt wel een paar weken liggen!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: KNMI | Beeld: Pexes