Zo houd je je sokken bij elkaar tijdens het wassen

Dit maakt het leven net wat makkelijker

Vrijwel iedereen vraagt zich weleens af waar de sokken toch zijn gebleven. Na het wassen kun je niet meer altijd een paar maken. Hoewel we er over kunnen tobben waar de sokken toch zijn gebleven, kunnen we ook voorkomen dat we ze kwijtraken. Er zijn een paar trucjes waardoor je sokken altijd een paar blijven.

Hier hadden we eerder aan moeten denken

Veiligheidsspeld

Gooi je sokken niet zomaar in de wasmand, maar maak de bovenkanten van de sokken aan elkaar vast met een veiligheidsspeld. Na het wassen hoef je nooit meer op zoek naar de andere sok!

Waszakje

Velen doen hun beha in een waszakje voordat deze de wasmachine ingaat. Doe hetzelfde met je sokken. Niet om de sokken extra mooi te houden, maar zo blijven je sokken altijd bij elkaar! Doe je gebruikte sokken dus niet in de wasmand, maar doe ze in een grote waszak. Zodra de waszoek volzit, hoef je ‘m alleen maar dicht te doen en in de wasmachine te deponeren. Je kunt het jezelf nog makkelijker maken door verschillende waszakken aan te schaffen. Zo kun je bijvoorbeeld de sokken van je zoon of dochter in een waszak doen met een blauwe rand en de sokken van je partner in een waszak met een groene rand. Scheelt je ook weer uitzoeken!

Één kleur één merk

Wil je helemaal niet hoeven denken over het wassen van je sokken? Koop dan voortaan altijd dezelfde kleur sokken van hetzelfde merk. Je hoeft de sokken niet meer met elkaar te matchen, want ze zijn allemaal hetzelfde!

Lees ook: Dit zijn de 4 regels voor het perfect inruimen van de vaatwasser

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: One Good Thing | Beeld: Pexels