Songfestival-commentaar Jan Smit valt niet in de smaak bij kijkers

‘Wat een storend commentaar’, klinkt het.

Jan Smit en Cornald Maas waren gisteravond weer herenigd in het commentaarhokje van het Eurovisie Songfestival. Samen vertelden ze ons alles over de show, de artiesten en hun achtergrond. Maar lang niet alle kijkers waren te spreken over het commentaar van de zanger. 

Commentaar

Vorig jaar straalde Jan Smit nog op het grote podium van het Songfestival als presentator, maar dit jaar is hij weer ‘gewoon’ terug op zijn oude positie: in het commentaarhokje. Samen met Cornald Maas geeft de zanger al jaren commentaar bij het liedjesspektakel, zo ook gisteravond tijdens de eerste halve finale. Echter vielen de opmerkingen van Jan niet in de smaak bij kijkers thuis.

Ongezouten mening

De zanger is niet bang om zijn ongezouten mening te geven over de optredens. Zo vergelijk hij de Litouwse Monika Liu met Calimero en viel het hem op dat de zangeres van Albanië snel buiten adem is. Het optreden van Slovenië vond hij ‘niks’ en Portugal was volgens hem ‘saai’. Voor onze Nederlandse S10 had Jan wél een paar lovende woorden. “Ze zong loepzuiver, ik heb kippenvel”, klinkt zijn commentaar na het optreden.

Storend

Veel kijkers die thuis van het Songfestival genieten laten op Twitter weten wat ze van de optredens en de show vinden. Het commentaar van Jan Smit valt duidelijk niet in de smaak. “Wat een storend commentaar”, schrijft iemand. Een ander: “Jan Smit gaat de prachtige styling van Monika Liu afkraken… Dan denk ik really Jan??”

Gelukkig was er ook een positieve noot aan het einde van de avond: S10 is namelijk door naar de grote finale op zaterdag! Het was even heel spannend, omdat Nederland pas al allerlaatst werd opgenoemd. Goed gedaan, S10!

Lees ook: Aha: hier kun je de presentatoren van het Songfestival van kennen

Bron: Libelle, Twitter | Beeld: Brunopress