Sonja Bakker reageert op kritiek rondom gewichtsverlies

‘Verdriet gaat je niet in de koude kleren zitten’ 

Sonja Bakker heeft veel kritiek te verduren gekregen over haar figuur. Regelmatig krijgt ze van volgers te horen dat ze te dun is. Alle kritiek is de voedingsdeskundige niet in de koude kleren gaan zitten. Op Instagram reageert Sonja op alle berichten en vertelt ze waar het gewichtsverlies vandaan komt. 

Kritiek

“Lieve volgers,” begint Sonja Bakker haar bericht op Instagram. “Vanmorgen postte ik een foto dat ik heel happy ben. Heerlijk 10 km gelopen met mijn dierbaren.” De voedingsdeskundige plaatse die bewuste ochtend een vrolijke gezinsfoto op het strand. De reacties onder de foto waren echter een stuk minder vrolijk, er volgde een stormvloed aan kritiek op haar figuur. “Hoeft niet dunner Sonja”, zegt iemand. Andere reacties: “Je wordt wel mager, niet mooi” en “Veel te mager, echt niet mooi zo!! Beetje doorgeslagen!”

Groot gemis

“Heel veel mensen vinden mij blijkbaar op dit moment te dun en te mager”, vervolgt Sonja haar verhaal. “Ik kan jullie zeggen, verdriet gaat je niet in de koude kleren zitten.” Begin juli verloor de schrijfster haar vader en twee maanden geleden haar beste vriend. Het grote gemis heeft bij Sonja effect op haar figuur. “Ik ben afgelopen maanden een paar kilo afgevallen”, geeft ze toe. Sonja heeft haar vader een jaar lang dag en nacht verzorgd. Om het verdriet een plekje te geven wandelt ze veel met de hond en gaat ze met haar familie de natuur in. “En inderdaad, geen trek in eten en tranen met tuiten.”

View this post on Instagram

Lieve volgers, Vanmorgen posten ik een foto dat ik heel happy ben. Heerlijk 10 km gelopen met mijn dierbaren. ??Heel veel mensen vinden mijn blijkbaar op dit moment te dun en te mager. Ik kan jullie zeggen, verdriet gaat je niet in je koude kleren zitten. ??Inderdaad, ik ben afgelopen maanden een paar kilo afgevallen. Mijn vader , en beste vriend is 2 maanden geleden overleden. Wij hebben hem een jaar lang dag en nacht verzorgd met zoveel liefde?Door al het verdriet ??wat een plekje moet krijgen ben ik juist gaan wandelen met mijn hond en familie in de natuur. ??En inderdaad geen trek in eten en tranen met tuiten. ?? Sorry lieve volgers, ik vind dat ik dat even met met jullie moet delen. Ps deze foto is een half jaar geleden , voordat mijn vader is overleden. Maar evengoed maakte we met onze lieve kinderen het beste ervan ? Wil iedereen steunen die iemand is verloren in deze tijd. ??? #allesheefttijdnodig

A post shared by Sonja Bakker (@sonjabakker.nl) on

Reacties

“Sorry lieve volgers, ik vind dat ik dat even met jullie moet delen,” besluit Bakker haar verhaal. Gelukkig kan Sonja deze keer rekenen op veel begrip en liefdevolle reacties. “Knap van je om dit te delen, waarom hebben mensen altijd gelijk een oordeel. Is niet niks”, laat iemand achter. Andere reacties: “Mensen moeten eerst maar naar hunzelf kijken voordat ze commentaar geven op anderen. Sterkte met alles Sonja.” “Sterkte lieverd! Je bent prachtig, van binnen en buiten” en “Zo begrijpelijk!!”

Lees ook: Sonja Bakker over laatste moment vader: ‘Iedereen stond in een kring om hem heen, dat wilde hij zo’

Bron: Instagram Sonja Bakker | Beeld: Brunopress Patrick van Emst