Sport je minder vaak dan je zou willen? Volgens onderzoek is dit de reden

sporten

“Oké, morgen ga ik écht sporten!”

Is de bovenste uitspraak voor jou herkenbaar? Maak je geen zorgen, want het blijkt dat je echt niet de enige bent. Begin dit jaar stelden we goede voornemens op en daar willen we ons de rest van het jaar ook aan houden. Toch blijken al deze beloften aan jezelf een stuk lastiger om waar te maken dan je dacht. 

Er zijn niet veel mensen die met plezier de sportschool induiken.

Een druk leven
Dagelijks hebben we het al druk genoeg: lang in de file staan, een hectische werkdag en je komt doodmoe aan het einde van de dag weer thuis. Je komt simpelweg gewoon niet toe aan die gezellige avond met een vriend(in), en naar de sportschool gaan lukt je ook niet. Maar wat blijkt? Je bent niet de enige die dit zo ervaart. Uit recent onderzoek blijkt namelijk dat bijna de helft van alle Nederlanders niet aan het sporten toekomt.

Meer dan de helft
Websites ShePostsOnline.nl en FOK.nl onderzochten voor Healthy Fest 1.060 mensen met betrekking tot sporten. Meer dan de helft hiervan (51,3 procent om precies te zijn) zegt niet aan sporten toe te komen. Uiteindelijk gaat 21,6 procent toch nog wel één keer per week naar de sportschool. En de overige 27,1 procent? Die krijgt het toch nog voor elkaar om twee of soms drie keer per week te sporten. In totaal gaf 71 procent van de deelnemers aan drie keer per week te willen sporten, alleen bleek de uitvoering hiervan makkelijker gezegd dan gedaan. Goh, komt dit je bekend voor misschien?

Lees ook: Hoe groot is jouw pink ten opzichte van je ringvinger? Dít zegt het over je persoonlijkheid!

Wil je dit artikel graag later nog eens lezen? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Healthy Fest, Viva | Beeld: Pexels