Staatsbosbeheer waarschuwt: ‘Vermijd het bos dit weekend’

staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer: Het kan voor gevaarlijke situaties zorgen

Staatsbosbeheer waarschuwt alle fietsers en wandelaars om dit weekend niet het bos in te gaan. Boswachters door het hele land heen zullen dit gehele weekend bezig zijn om het bos weer veilig te maken voor bezoekers. Door de onverwacht heftige storm van afgelopen donderdag zijn er veel bomen losgeraakt en omgevallen.

Dit kan zorgen voor de nodige gevaarlijke situaties.

Weduwemakers
Vooral de takken vormen een groot gevaar voor wandelaars en fietsers. Ze worden niet voor niets ‘weduwemakers’ genoemd. Iemand die geraakt wordt door zo’n loshangende tak kan dat met de dood moeten bekopen. Oppassen geblazen dus. Het advies om het bos volledig te vermijden geldt voor heel midden Nederland. Voor de andere delen van het land geldt dat wandelaars en fietsers vooral goed op de aanwijzingen ter plekke moeten letten en alert moeten zijn. Dat er geen advies geldt, betekent niet dat er geen gevaar is.

Insecten
Toch was deze storm niet heel slecht voor het bos. Een woordvoerder van Staatsbosbeheer zegt tegen de Telegraaf dat dode bomen worden opgeruimd en dat vooral omgevallen hout veel insecten aantrekken. Dieren hebben over het algemeen op tijd beschutting opgezocht, omdat ze de storm aan voelen komen. Er zijn echter wel enkele dode vogels, maar het zijn er niet veel.

Lees ook: Pas op: nieuw Whatsapp-virus in omloop! Virus maakt stiekem foto’s, luistert en leest mee!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Telegraaf | Beeld: pxhere