Grote staking bij Ryanair: 25 en 26 juli veel gecancelde vluchten en ook nu al uitval

ryanair
Ryanair kondigt massale staking aan

Gister liet Ryanair via onder andere Twitter weten dat woensdag 25 en donderdag 26 juli zo’n 300 dagelijkse vluchten uit zullen vallen. Vakantiegangers die op deze dagen vliegen, krijgen deze week nog een e-mail of sms. De staking werd gister aangekondigd, maar ook nu vallen er al vele vluchten uit vanwege stakingen in verschillende landen.

Gedupeerde vakantiegangers zie in hun reis in het water vallen.

Staking

De aangekondigde staking wordt georganiseerd en gecoördineerd door de vakbonden uit vier Europese landen. Het cabinepersoneel uit België, Portugal en Spanje staken op beide dagen, Italië staakt alleen op 25 juli. Hierdoor kunnen veel vluchten niet doorgaan. Er wordt door Ryanair om een oplossing gezocht voor de gedupeerde reizigers. Zij worden op de hoogte gesteld en hopelijk op een andere vlucht gezet.

Gedupeerden

Naar verwachting zullen zo’n 50.000 reizigers last krijgen van de staking. In België zullen namelijk 50 van de 160 vluchten worden geschrapt, in Spanje 200 van de 830 en in Portugal 50 van de 180. Reis je dus van of naar een van deze landen, dan kan het zijn dat je een smsje of e-mail krijgt dat jouw vlucht niet doorgaat. Nederlanders kunnen hier last van krijgen als ze naar een van deze landen vliegen of via een van deze landen vliegen.

Onderhandeling

De vakbonden zijn in onderhandeling om betere contracten te verwezenlijken voor het cabinepersoneel. Vorige week staakten er al een aantal piloten in Ierland. Hierdoor konden toen zo’n 30 vluchten niet doorgaan.

Rommeltje

Ook nu is het al een rommeltje bij Ryanair: ook al is de officiële staking pas volgende week, vandaag kampt Ryanair al met een tekort aan personeel in Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Griekenland. Hierdoor konden 74 vluchten niet doorgaan vanmorgen. Er wordt een oplossing gezocht voor de gedupeerden. Een contactpersoon van de redactie staat op Schiphol: hij zou vandaag met Ryanair naar Barcelona vliegen. Hij ziet zijn vakantie in duigen vallen, want zoals het er nu voor staat zal hij pas zaterdag vliegen. Dat is nogal jammer van je vakantie!

Lees ook: Terroraugustus verwacht: wespen worden extreem vervelend deze maand

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Pexels