Weer stakingen in het streekvervoer: vanaf maandag 25 juni geen bussen


Vanaf maandag voor onbepaalde tijd geen streekvervoer

De stakingen in de afgelopen twee maanden hebben niets uitgehaald, dus buschauffeurs door het heel land hebben besloten om vanaf 25 maandag voor onbepaalde tijd te staken. Ook regionaal treinverkeer zal eruit liggen.

Weer stakingen in het openbaar vervoer.

Cao

Werknemers vechten voor een betere cao. Ze willen graag vermindering van werkdruk, een loonsverhoging van 3,5 procent en om de 2,5 uur een (plas)pauze. Zo’n 12.000 werknemers vallen onder deze cao. De onderhandelingen liepen al eerder vast, omdat de werkgevers niet willen toegeven.

Onderhandelingen

Een paar dagen geleden waren er al twee bemiddelaars aangesteld om de cao te bemiddelen. De vakbond meldde dat zij ‘de tijd kregen om met name de werkgevers te bewegen om concrete en goede afspraken te maken over werkdruk en loon’.

Verrast

Werkgevers zijn verrast dat er weer een staking is aangekondigd. “Er zijn bemiddelaars aan het werk. We zijn oprecht verrast en beraden ons op vervolgstappen,” zegt een woordvoerder. Als de onderhandelaars deze week toch nog tot een overeenstemming kunnen komen, zal de staking niet doorgaan.

Onbetaalbaar

Er is al eerder gestaakt in het streekvervoer dit jaar. Dit heeft nog steeds niet tot een oplossing geleid. Er leek een overeenstemming te zijn, maar toen kwam FNV streekvervoer (de grootste vakbond van streekvervoer) met nieuwe, onbetaalbare eisen. Dit aldus Fred Kagie van de Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer.

Lees ook: Koningin Máxima pakt haar taken op: donderdag gaat ze weer aan de slag

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Videostill