Koningin Máxima pakt haar taken op: donderdag gaat ze weer aan de slag

Koningin Máxima

De koningin treedt binnenkort weer in het openbaar

Heel Nederland leefde mee met het verdriet van de koninklijke familie. Op 7 juni werd bekend dat de jongste zus, Inés Zorreguieta Cerruti, van koningin Máxima was overleden. Het enige biologische zusje van de koningin maakte zelf een einde aan haar leven. De koningin legde tijdelijk haar taken naast zich neer om te rouwen om haar zusje en bij haar familie in Argentinië te zijn. Aankomende donderdag zal de koningin voor het eerst weer in het openbaar treden na het overlijden van haar zusje.

Inés was de peettante van prinses Ariane.

Begrafenis

“Het heeft ons heel erg aangegrepen”, vertelde koning Willem-Alexander geëmotioneerd aan de Nederlandse media. “Inés was ons intens dierbaar en ook nog een keer de peettante van Ariane. We zijn naar Argentinië geweest met elkaar om daar met ons gezin de begrafenis bij te wonen en met de familie samen te kunnen zijn.” Koningin Máxima bleef na de begrafenis in Argentinië en keerde afgelopen vrijdag terug naar Nederland en pakt donderdag haar taken op.

Drukke dag

De koningin gaat meteen een drukke dag tegemoet. Ze start de ochtend bij het symposium ter gelegenheid van 10 jaar Wijzer in Geldzaken in Den Haag. In de Ridderzaal zal ze spreken over de inspanningen van het platform van de afgelopen tien jaar. Koningin Máxima is erevoorzitter van het platform. Het doel van het platform is om verantwoord financieel gedrag in Nederland te stimuleren. ’s Middags wordt de koningin in Enschede verwacht bij de opening van Gebouw Zuid van de Performance Factory. De koningin heeft de eer om deze werk- en ontmoetingsplek te openen, ook krijgt ze daar een rondleiding.

Lees ook: Het nieuwe kapsel van prinses Alexia staat haar geweldig! 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Nouveau, Hart van Nederland | Beeld: RVD, Jeroen van der Meyde