Sigaretten kopen in de supermarkt? Deze supermarkt stopt definitief met de verkoop van tabakswaar

De bekende supermarkt verkoopt straks geen sigaretten meer

Er bestaat al een lange tijd discussie over de verkoop van sigaretten in de supermarkten. Vorig jaar werd bekend gemaakt dat binnen vijf jaar bij elke supermarkt de tabakswaar uit het zicht moet zijn. Vele supermarkten hebben daarom (glazen)deuren voor al het tabakswaar achter de servicebalie gezet. Toch gaat deze bekende supermarkt nog een stap verder. 

Supermarktketen Lidl stopt definitief met de verkoop van sigaretten.

Gefaseerd afbouwen

Naar verwachting zal er in 2022 in geen enkele Lidl-vestiging sigaretten te koop zijn. De supermarktketen heeft aangegeven dat ze de verkoop van sigaretten gefaseerd gaan afbouwen. Volgens de Lidl is de reden hiervoor dat de verkoop van tabak niet meer rendabel is. Dit is te zien aan de verkoopcijfers van het tabak dat de afgelopen jaren sterk is teruggedrongen.

Maatregelen

Niet alleen stopt de winkelketen met de verkoop, ook hebben ze maatregelen genomen om de verkoop van tabakswaar te ontmoedigen. Net zoals meerdere supermarktketens, heeft ook Lidl vorig jaar in alle filialen de sigaretten uit het zicht geplaatst van de consument. Een woordvoerder van Lidl Nederland legt uit: “De trend in Nederland gaat duidelijk richting rookvrij. Dat merken wij ook aan de kassa. Deze ontwikkeling willen wij niet tegengaan. Daarom is het voor ons een logische stap om de verkoop van sigaretten nu al gefaseerd af te bouwen.”

Lees ook: Wil je stoppen met roken? Dit trucje maakt het veel makkelijker!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: RTL Nieuws | Beeld: videostill