Sylvie Meis woedend om vergelijking bikinifoto Linda de Mol

Volgens een Duits online programma zou Sylvie het verkeerde voorbeeld geven met haar foto’s

Sylvie Meis is niet te spreken over het Duitse programma VIPstagram, waarin de bikinifoto’s van de blondine worden vergeleken met die van Linda de Mol. Op Instagram laat de woedende Sylvie van zich horen.

Perfecte plaatje

In eerste instantie is het Duits programma VIPstagram positief over Sylvie Meis. “Zij is erg stijlvol en ziet er top uit!” complimenteert presentatrice Tanja Bülter. “Heel eerlijk, als je Sylvie’s foto’s van de afgelopen jaren naast elkaar legt…ze zien er allemaal hetzelfde uit, gewoon perfect. Ze krijgt daar positieve reacties over.” Al snel neemt de uitzending echter een andere wending. De vraag rijst: “Hoe lang gaat Meis dit volhouden? Hoe zal het zijn als ze vijftig of zestig is?”

Linda de Mol

Ter vergelijking pakken de presentatoren een recente foto van Linda de Mol erbij, die in bikini op de cover van haar tijdschrift prijkt. Het programma spreekt daar lovend over: “Linda de Mol laat zien dat zij alles behalve perfect is. Zij is een voorbeeld voor velen.” Met de cover wil Linda een belangrijke boodschap afgeven, aldus de presentatoren: “De foto’s die Sylvie post zijn niet de maatstaaf. Linda staat voor bodyposititiviteit. Ze wil andere vrouwen aanmoedigen om niet mee te gaan met zo’n slankheidswaanzin.”

Woedende reactie

Deze vergelijking, waarbij Sylvie het ‘verkeerde voorbeeld’ zou zijn, schiet bij de 42-jarige in het verkeerde keelgat. In haar Instagram-stories laat Sylvie weten dat ze niet gediend is van het commentaar op haar lichaam. Ze heeft het over ‘bodyshaming,’ het bekritiseren van iemands lichaam, en vindt het niet kunnen dat de twee presentatoren dit doen.

Volle glorie

“Zijn jullie mij aan het bodyshamen?” vraagt de verontwaardigde Sylvie aan VIPstagram in haar Instagram-verhaal. “Persoonlijk ken ik de twee presentatoren van dit onbekende programma niet (dat zal waarschijnlijk veranderen na deze story), maar laat ik je dit vertellen: Ik ben 42 en heb veel dingen in het leven overleefd, ik werk hard aan mijn carrière en JA, ik werk hard in de sportschool omdat het me gelukkig maakt, NIET omdat ik perfectie nastreef! Ik hou van alle soorten vrouwenlichamen en ik respecteer ze allemaal en dat het mogelijk is om ze allemaal in volle glorie te laten zien (zoals Linda de Mol) maar PLEASE bekritiseer MIJ niet omdat ik van MIJN lichaam hou zoals het eruit ziet.” Volgens Sylvie is er dus pas echt sprake van bodypositiviteit als ieder lichaam met respect behandeld wordt.

Lees ook: Aan deze 7 tekenen herken je een gezond lichaam

Bron: Shownieuws | Beeld: Videostill; ANP foto, fotograaf: Levin den Boer