Syrisch stel vernoemt kindje naar koning Willem-Alexander als dank voor gastvrijheid

Wat een mooi gebaar!

In tijden waarin verdrietige en drastische berichten rondom het coronavirus het nieuws domineren, zijn we des te meer op zoek naar blije nieuwtjes. Het Sint Jansdal ziekenhuis in Harderwijk heeft een leuk nieuwtje. Een Syrisch stel werd ouders van een pasgeboren jongetje en gaf het kindje de naam Willem-Alexander. Ze wilden de baby per se naar de Nederlandse koning vernoemen.

Dankbaar voor gastvrijheid

De Syrische ouders besloten hun pasgeboren zoon naar niemand minder dan koning Willem-Alexander te vernoemen. De kersverse ouders vernoemden hun kindje naar de koning, omdat ze dankbaar zijn voor de gastvrijheid in Nederland. De Syrische man en vrouw wonen nu drie jaar in Nederland. Ze stichten hier nu ook een gezinnetje en gaven hun eerste kindje een oerhollandse naam.

Gezinnetje stichten

Het Sint Jansdal ziekenhuis plaatste een foto van het stel en hun kindje op Facebook, sindsdien regent het felicitaties en gelukswensen voor het jonge gezinnetje. Ook meldt iemand graag een cadeautje naar het stel te willen sturen. Een ander vertelt weer dat er een paar jaar geleden al een Syrische Máxima in Harderwijk is geboren. Dat stel vernoemde hun kindje ook naar de koningin als blijk van waardering voor de gastvrijheid in Nederland.

Tussen alle berichten over het coronavirus ook een blij bericht! In ons ziekenhuis is Willem Alexander geboren. Zijn…

Geplaatst door Ziekenhuis St Jansdal op Donderdag 19 maart 2020

Lees ook: Maxime Meiland over pestverleden: ‘Ik wilde er een eind aan maken’

Bron: Ziekenhuis Sint Jansdal | Beeld: © RVD – Martijn Beekman