Tele2 kampt met landelijke storing internet, bellen en televisie

Tele2 storing

Klanten van Tele2 zitten sinds maandagmiddag zonder internet en televisie

Telecomaanbieder Tele2 kampt sinds vanmiddag met een storing. Door het hele land melden klanten zich bij het netwerk dat ze zonder internet, bellen en/of televisie zitten. De grote storing is veroorzaakt door een kabelbreuk bij een derde partij, zo laat een woordvoerder van Tele2 weten.

Er wordt op het moment gewerkt aan een oplossing om de storing te verhelpen.

Storing Tele2

De storing bij Tele2 begon maandag rond 12 uur in de middag. De telecomaanbieder weet momenteel wat de oorzaak is en zegt te werken aan een oplossing. Wanneer de storing verholpen zou zijn is nog niet bekend. Een aantal gemeenten in Nederland, waaronder Oudewater, Rijssen-Holten en Westerkwartier hebben laten weten dat ze door de storing telefonisch niet bereikbaar zijn.

Telefonisch onbereikbaar

Ook rechtbanken lijken last te hebben van de storing bij Tele2. Zo is de rechtbank van Gelderland sinds vanmiddag ook niet telefonisch bereikbaar, liet een woordvoerder van de rechtbank weten. De medewerkers van de organisatie kunnen ook geen e-mails versturen en daarnaast zijn diverse computersystemen niet toegankelijk. Rechtszaken die vandaag staan ingepland gaan alsnog door, al worden de aantekeningen op papier geschreven. De Raad voor de Rechtspraak heeft laten weten dat herstelwerk is gestart, maar dat het nog onduidelijk is hoe lang dit precies gaat duren.

Lees ook: Heb jij nog een oudejaarslot uit 2018? Dit is waarom je die nu moet inleveren

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Logo Tele2, fotomontage