Reacties op terugkeer Jan Rot bij De Slimste Mens: ‘Geweldig en ontroerend’

jan rot

De ongeneeslijk zieke zanger kreeg veel lovende reacties over zijn deelname

Gisteravond was het dan eindelijk zover: rasartiest Jan Rot mocht opnieuw deelnemen aan De Slimste Mens. Een unieke situatie, want normaal gesproken keren ex-deelnemers niet terug. Maar omdat een tweede kans de laatste wens was van de terminaal zieke zanger, werd er een uitzondering gemaakt. Met succes!

Jan Rot keert terug

Bij zijn eerste deelname aan De Slimste Mens 10 jaar geleden, wist Jan Rot het tot de finale te schoppen. Daar zag hij de winst door zijn vingers glippen en moest hij het uiteindelijk doen met een tweede plaats, achter Arjen Lubach. En Rot wilde tóch graag nog eens bewijzen dat hij het wel degelijk in zich had. In een gesprek met presentator Philip Freriks, zou de voormalig nieuwslezer getwijfeld hebben. “Ik denk dat het al vol zit. Daarbij komen vroegere kandidaten eigenlijk niet terug”, schreef Rot. Maar daar had de zanger direct een antwoord op: “Tenzij het hun laatste wens is!” Zo geschiedde, en daarom zat Jan Rot gisteravond dus opnieuw in één van die bekende quiz-zetels.

‘Chemobrein’

De zanger liet aan het begin nog weten dat hij eventuele fouten zou kunnen wijten aan zijn chemobehandeling. “Als ik heel dom ben, dan kan ik zeggen dat het de chemo is”, lachte hij. Maar al snel werd duidelijk dat Rot simpelweg héél veel weet en een goede kandidaat is voor de titel van de slimste mens. Presentator Philip Freriks liet halverwege de aflevering al weten “nog weinig van die chemo te merken”. Uiteindelijk wist Rot er zelfs met de dagwinst vandoor te gaan! Dit betekent dat de zanger hoe dan ook in een volgende aflevering weer te zien zal zijn.

Lovende reacties

Naast de dagwinst, was Rot ook voor kijkers een absolute winnaar. Op Twitter bleven de lovende reacties maar binnenstromen. “Als je nog zo kan lachen, met brille een quiz weet te spelen en als trending topic springlevend bent, heb je Magere Hein royaal verslagen”, schrijft een kijker. “Wat vind ik dit (wetende dat dit een van zijn laatste wensen was om nog één keer mee te doen) echt geweldig en ontroerend”, laat een ander weten. “Mooie televisie met een mooi mens”, schrijft iemand bij een foto van de zanger in het heetst van de quiz-strijd.

Lees ook: Op1-kijkers boos over opmerking naar terminaal zieke Jan Rot

Bron: RTL Nieuws | Beeld: KRO-NCRV