Thierry Baudet loopt weg bij Jinek na harde grappen Martijn Koning 

‘Als ik racist was, zou ik denk ik ook niet op u stemmen’

Thierry Baudet was gisteren te gast bij Jinek om te praten over de aanstaande verkiezingen. Aan het einde van de uitzending deed cabaretier Martijn Koning een ‘roast’, maar die viel niet in goede aarde bij de Forum voor Democratie-voorman. Baudet kon absoluut niet lachen om de harde grappen en besloot zelfs weg te lopen. 

Harde grappen 

“Als ik racist was, zou ik denk ik ook niet op u stemmen”, zegt Martijn Koning in zijn roast. “U zegt natuurlijk wel braaf dat Europa wit moet worden enzo, maar u bent zelf natuurlijk ook homeopathisch verdund met Indonesisch DNA. Racisten hebben misschien een mankement aan hun hersens, maar met hun ogen is niks mis. Stemmen ze u aan de macht, wordt iedereen met een zwarte kleur eruit gegooid. Maar dan krijgen we ineens heel veel Aziaten hier.” De harde woorden van Koning zijn de druppel voor Thierry Baudet. Hij besluit dan ook de studio te verlaten. 

Verbaasde reacties 

De uitzending zorgt voor een hoop verbaasde reacties – en die gaan zowel over het optreden van Baudet als de ‘grappen’ van Koning. “De enige keer dat ik Thierry Baudet gelijk gaf bij Jinek was toen hij wegliep bij de laffe pseudo-roast van Martijn Koning”, schrijft Jochem van Gelder. Sander Schimmelpenninck noemt de uitzending “perfect voor de liefhebber van ongemakkelijkheid”. Sanne Wallis de Vries vat het geheel samen: “Toestanden.” 

Niet mee eens 

Floor Bremer, die ook te gast was in de uitzending, laat na afloop in een tweet weten dat ze het niet met de roast eens was. “Nog even over de uitzending van Jinek: ik sta niet achter de tekst van cabaretier Martijn Koning. Ik distantieer me totaal van de inhoud”, schrijft zij. 

Lees ook: Roy Donders kondigt spannende carrièreswitch aan

Bron: Shownieuws, RTL Boulevard, Twitter | Beeld: Videostill Jinek