Houd je aan deze tips en je zwemkleding blijft veel langer mooi

Zo doe je dat!

Het is zomer en we kunnen eindelijk pronken in onze zwemkleding. Als je een fortuin hebt uitgegeven aan die mooie bikini of dat prachtige zwempak wil je er natuurlijk wel voor zorgen dat je spullen zo lang mogelijk mooi blijven. Houd je aan deze tips en je zwemkleding blijft veel langer mooi!

Zo houd je je zwembroek, bikini of badpak mooi!

Wees niet overijverig met de zonnebrandcrème

Uiteraard is het heel belangrijk dat je je goed insmeert, maar je zwemkleding hoef je uiteraard niet in te smeren. Als zonnebrandcrème op je zwemkleding komt, kan het materiaal namelijk verkleuren. Het beste is om je een half uur voordat je gaat zonnebaden alvast goed in te smeren. Als de zonnebrand volledig is ingetrokken kun je je zwemkleding aandoen.

Drogen

Als je je na een dagje strand hebt omgekleed, spoel je je zwemspullen even af en laat je het vervolgens drogen. Maar hang je bikini of zwempak nooit zomaar (aan de bandjes) op. Doordat je spullen nog nat zijn, zijn ze extra zwaar. Je zwemkleding kan daardoor uitrekken of zelfs vervormen. Laat je kleding bovendien niet drogen in de zon. De zon tast de kleur van je badgoed aan. Zo kan het dat je rode badpak verandert in een vaal rood badpak.

Uitspoelen

Nu we het toch hebben over spullen afspoelen; let altijd goed op dat je je spullen met zoet water schoon spoelt. Chloor en zout doen je zwempak niet veel goed, aangezien ze de stof dunner kunnen maken en de kleur aantasten. Goed afspoelen met water dus!

Wassen

Wil je je zwemgoed een keer goed wassen? Gooi je spullen niet klakkeloos in de wasmachine. Voor je zwemspullen is het het beste als je deze met een handwas schoonmaakt. Wil je toch liever de wasmachine het werk laten doen? Stel je wasmachine dan in op een fijn wasprogramma.

Lees ook: Heb jij regelmatig last van darmkramen? Dit kan ertegen helpen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Pixabay