Tranen bij Glennis Grace door gesprek over racisme bij Jinek

Glennis Grace tranen jinek

De heftige uitspraken die de zangeres toegestuurd krijgt raken haar meer dan ze zelf dacht

Glennis Grace was gisteravond te gast bij Jinek, om te praten over de racistische uitspraken die ze via social media toegestuurd krijgt. Toen Eva Jinek een aantal racistische reacties voorlas die Glennis regelmatig krijgt, werd de zangeres zichtbaar emotioneel.

13-jarige jongen

Glennis Grace zat gisteravond aan tafel bij Jinek. De zangeres was te gast bij de talkshow van Eva Jinek, naar aanleiding van berichten die ze van een 13-jarige jongen kreeg via Instagram. De jongen schold haar onder meer uit voor ‘tering zwarte hoer’. Het voorval was afgelopen week reden voor Glennis om de jongen te exposen op Instagram, waarbij ze screenshots van gesprekken, foto’s en de naam van de jongen deelde.

Emotioneel

In de uitzending wordt benadrukt dat dit geen uitschieter is. Glennis heeft een aantal screenshot van reacties verzameld, om te laten zien wat ze zoal voor haar kiezen krijgt. Toen Eva Jinek een aantal berichten voorlas die Glennis toegestuurd krijgt via social media, kreeg de zangeres het te kwaad. “Ik doe het niet voor mezelf. Ik strijd al heel lang tegen racisme”, vertelt de zangeres. “Het doet me al lang niets meer. Dan verbaas ik me erover dat het me toch nog wel raakt.” Ook de andere gasten bij Jinek schrokken van de heftige uitspraken. Glen Faria was ook te gast en stelde dat mensen het niet verdienen om zulke berichten te ontvangen.

Ouders

Het feit dat de ouders van de jongen niks van zich hebben laten horen verbaast Glennis ook. Ze wil graag met de jongen in de gesprek komen, dat doet de zangeres vaker met mensen die dit soort uitspraken doen. Grace heeft er geen spijt van dat ze de naam van de jongen openbaar heeft gemaakt. “Waar zijn de ouders? Hoe kan het dat je zulke taal uitspreekt naar iemand die je totaal niet kent? Ik word er heel verdrietig van”, vertelde ze in de uitzending.

Lees ook: Hittegolf zorgt voor veel extra sterfgevallen: ruim 400 meer dan normaal

Bron: AD, RTL Boulevard | Beeld: Videostill