Tranen van geluk in nieuwe aflevering ‘Steenrijk, Straatarm’

Steenrijk, Straatarm
De emoties liepen gisteren hoog op in Steenrijk, Straatarm

Er wordt vaak gezegd: van ruilen komt huilen. Toch was daar in de nieuwste aflevering van Steenrijk, Straatarm niets van te zien. Het ‘straatarme’ gezin ontdekte dat familiegeluk veel belangrijker is dan een ‘steenrijk’ leven. En dat zorgde voor de nodige tranen van geluk bij de beide families.

De arme familie Ripzaad uit Drievliet mocht een weekje genieten op het luxe Ibiza.

Familie Ripzaad

Al snel wordt duidelijk dat de familie Ripzaad met een klein bedrag van 100 euro per week moet rondkomen. Moeder Chantal lijdt zelf aan reuma en is daarom niet in staat om dagelijks te werken. Vader Rob werkt daarentegen hard om alle rekeningen te kunnen betalen, maar veel houdt het arme gezin niet over om van te leven. Het gezin heeft zelfs enige tijd bij het Leger Des Heils gewoond door alle betalingsachterstanden. Inmiddels hebben ze een kleine woning van slechts veertig vierkante meter tot hun beschikking, waar ze met z’n vieren wonen. De flat is klein, maar de familie heeft er een warm en knus huis van weten te maken.

Ibiza

Het leven van de steenrijke Gertjan en Johan ziet er daarentegen compleet anders uit. Doordat ze beiden succesvol zijn in het zakenleven hebben ze samen een comfortabel leven opgebouwd op het prachtige Ibiza. Hier genieten ze van de luxe restaurants en van exclusieve clubs. Toch lijken beide gezinnen meer gemeen te hebben dan ze zouden verwachten. De mannen hebben het zwaar en kunnen hun tranen niet bedwingen als ze horen dat de dochter van de Ripzaads, Lisa, erg gepest werd. Niet alleen vanwege de eenvoudige achtergrond van de familie, maar ook omdat ze het erg zwaar heeft gehad toen ze uit de kast kwam als lesbiënne.

‘Familie, dat is alles wat we hebben’

Omdat het arme gezin een flink geldbedrag te besteden heeft op Ibiza genieten ze volop. Wel zorgde het ook voor emotionele momenten. Zo kon het gezin eindelijk mooie schoenen voor hun zoon kopen en kleding die normaal gesproken ver buiten hun bereik ligt. Na hun deelname aan Steenrijk, Straatarm komen de gezinnen als herboren na een week weer thuis. Bij de familie Ripzaad is de warme familieband nog hechter geworden. Moeder Chantal vertelt in tranen: “Familie, dat is alles wat we hebben.” Na een week in luxe te hebben geleefd kon ze concluderen dat dit meer waard is dan een zorgeloos glamourleven.

Bekijk hieronder een korte samenvatting van Steenrijk, Straatarm:

Lees ook: Freek Vonk doet boekje open over breuk met Eva Jinek

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Linda Nieuws | Beeld: Videostill