Met deze trucjes maak je opruimen leuker voor je kinderen


Deze trucjes zijn superhandig

‘Een kind kan de was doen’, waar komt dat gezegde in hemelsnaam vandaan? Want zeg eens eerlijk: heb jij je kind weleens de was laten doen? Wij niet hoor. Hoe makkelijk bepaalde opruimklusjes ook zijn, vaak zijn het toch de moeders en de vaders die de rommel achter hun kind opruimen. Toch zijn er kleine trucjes die ervoor zorgen dat je kind het leuk gaat vinden om op te ruimen.

Op deze manier dragen ze hun steentje op speelse wijze bij. 

Geef kleine instructies
Het is veel beter om te beginnen met kleine instructies voor je kind. Een kind zal de kluts snel kwijtraken wanneer je hem vertelt dat hij zijn kamer moet opruimen. Begin daarom eens met: doe je speelblokken weer terug in de doos.

Koop schoonmaakspeelgoed voor je kinderen
Een setje schoonmaakspeelgoed kan geen kwaad, of je nu een zoon of een dochter hebt. Het zou maar zo kunnen dat ze opeens de vloer aan het ‘stofzuigen’ zijn met hun mini-stofzuigertje. Op deze manier wordt schoonmaken leuker voor hen.

Maak een liedje
Onderschat nooit de kracht van een schoonmaakliedje. Bedenk samen met je kinderen een liedje en zing deze terwijl jullie opruimen. Je kinderen gaan er zelfs lol in hebben!

Een rotatiesysteem
Kom met een regel voor je kinderen: de rotatieregel. Ze mogen pas nieuw speelgoed pakken om mee te spelen, wanneer het andere speelgoed is opgeruimd.

Maak er een wedstrijdje van
Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je kinderen elkaar aan de haren trekken, maar je zou van het opruimen een vriendelijk wedstrijdje kunnen maken. Wie heeft als eerst zijn kamer opgeruimd?

Maak een roostertje
Maak een persoonlijk roostertje voor je kind en zet daarop zijn of haar taakjes voor de week. Heeft je kind dat gedaan? Dan mag hij of zij een sticker uitzoeken en deze achter het klusje plakken.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Purewow | Beeld: Pixabay