Tranentrekker tijdens TVOH: Esmée raakt kijkers met emotioneel verhaal

Ook Waylon hield het tijdens het verhaal van Esmée niet droog

De audities van The Voice of Holland zijn weer in volle gang. Waar voor sommigen het avontuur na de eerste auditie al ophoudt, verliep dit voor de 23-jarige Esmée Smit wel anders. Esmée stal ieders hart met haar zangkwaliteiten en kwam – nadat alle juryleden zich in hun stoel omdraaiden – met een heftig verhaal. Zowel de blondine als jurylid Waylon hielden het niet droog. 

De blondine heeft een genetische afwijking aan haar gehoor.

Esmée Smit

Na het optreden van Esmée volgt een keihard applaus. Alle stoelen zijn gedraaid en Esmée krijgt de kans om zich voor te stellen aan de juryleden. De blondine vertelt gelijk na haar optreden dat ze eerst haar gehoorapparaat in moet doen. Vervolgens geeft Esmée aan dat ze alles uit haar muzikale carrière wil halen, aangezien ze vorig jaar slecht nieuws kreeg. “Vorig jaar kreeg ik te horen dat ik een genetische afwijking heb, waarbij mijn gehoor uiteindelijk helemaal weggaat”, vertelt Esmée.

Genetisch bepaald

De blondine legt uit dat haar gehoorproblemen nu even stilliggen, maar dat het uiteindelijk steeds verder kan gaan. “Wanneer het gebeurt is niet te bepalen. Het staat voorlopig even stil, maar het kan ook zo zijn dat het binnen nu of een jaar heel erg achteruitgaat.” Geëmotioneerd vertelt Esmée dat The Voice of Holland haar grootste motivatie is. “Ik wil niets liever dan muziek maken, dat is echt het enige wat ik vraag in het leven. Als dat wordt weggehaald, doet dat wel even pijn.”

Emoties

De emoties in de zaal liepen hoog op tijdens het verhaal van Esmée. Wanneer bij de zangeres de tranen over haar wangen rollen, schiet ook Waylon vol. “Het is de allergrootste angst voor iedere zanger en muzikant om dit te horen in het leven”, erkent Waylon. “Ik vind het prachtig dat je alles aangrijpt om die droom waar te maken. Je laat het talent z’n werk doen. Als je voor me kiest dan wil ik die tijd, de mooiste tijd maken”, vertelt Waylon geëmotioneerd.

Lees ook: Piet Paulusma presenteert 30 december zijn laatste weerbericht bij SBS6

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill RTLXL