Zoekactie: wie zijn deze spelende ‘vader en dochter’ voor de Notre-Dame?

Twitter zoekactie Notre-Dame

Mensen delen de foto van de vader en zijn dochter voor de Notre-Dame massaal op Twitter

Een Amerikaanse toeriste deelde van de week een foto van een vader en zijn dochtertje die op het plein voor de Notre-Dame plezier maakten. Deze foto werd gemaakt vlak voordat het historische monument vlam vatte. De foto van het tweetal komt met de wetenschap van nu in een totaal ander daglicht te staan. Op Twitter is de oproep van de Amerikaanse inmiddels al ruim 200.000 keer gedeeld.

“Als ik het was geweest, zou ik de foto graag hebben als herinnering”, zo schrijft de toeriste bij haar foto.

Notre-Dame

Aan de BBC vertelt de 23-jarige Brook Windsor dat ze de foto van de man en het jonge meisje ongeveer een uur voordat de brand in de Notre-Dame uitbrak nam. Op de foto is duidelijk te zien hoe het tweetal plezier heeft, omdat de man het meisje aan haar armen in het rond zwaait. De Amerikaanse was zelf met een vriend in Parijs om de historische monumenten te bezichtigen. Samen met duizenden andere mensen stond Brook een paar uur later te kijken hoe het dak van de Notre-Dame in vlammen op ging. “We waren in shock, net als de rest van Parijs.”

Magie van Twitter

Na de brand moest de Amerikaanse opnieuw denken aan het vrolijke tweetal dat ze op de foto vastlegde. Na het nemen van de foto vertelt ze dat ze bijna naar de vader was toegelopen om te vragen of hij de foto zelf ook wilde hebben. Dit deed ze niet en daar heeft ze nu spijt van. “Als ik het was geweest, zou ik de foto graag hebben als herinnering. Ik hoop dat hij er ook zo over denkt.” Om haar zoektocht voort te zetten deelde ze de foto op Twitter met de tekst: “Twitter, als je maar iets van magie hebt, help hem dan dit te zien.” Ze gaat er vanuit dat het gaat om een vader met zijn jonge dochter, “als ik hun onderlinge dynamiek goed heb geïnterpreteerd.”

Historisch moment

De oproep wordt in korte tijd massaal gedeeld en het bericht ontvangt alleen maar lof. De foto krijgt de stempel ‘historisch’, en wordt beschreven als ‘een speciaal moment’. Zo reageert iemand onder de foto: “Geweldige foto. Zou zo maar eens historisch kunnen worden.” Gisteren liet de Amerikaanse weten het tweetal nog niet gevonden te hebben. Maar ze blijft hoopvol. “Twitter weet hoe het een schepje erbovenop moet doen.”

Lees ook: Beau Five Days Inside laat kijkers in stilte achter na aangrijpende aflevering

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Twitter, Brook Windsor