Utrechtse Elisa treft ijzerdraad aan in Albert Heijn-hondenkoekjes

Ze wil andere hondeneigenaren waarschuwen

Veel mensen die thuis een hond hebben, willen het dier af en toe wat lekkers geven. Zo ook Elisa. De Utrechtse kocht onlangs hondenkoekjes bij Albert Heijn, maar kwam er tot haar grote schrik achter dat er ijzerdraad in de koekjes zat. De 22-jarige vrouw deelde foto’s van de koekjes op Facebook om anderen te waarschuwen.

Hond liet koekjes links liggen

Onlangs wilde Elisa haar hondje Roxy trakteren op een hondenkoekje. Elisa vond het gek dat het dier haar lekkernij niet at en ging op onderzoek uit. “Toen ben ik het koekje eens van dichtbij gaan bekijken en zag ik dat er stukjes ijzerdraad uitstaken!”, vertelt Elisa aan het AD. “Ik dacht eerst: misschien is het iets anders, maar het voelde ook erg scherp en is glimmend zilver… Toen heb ik het pak op zijn kop gehouden en bleken er in meerdere koekjes ijzerdraad te zitten.”

Leverancier doet onderzoek

Elisa kocht Smulbotjes mini voor haar hondje bij het Albert Heijn XL-filiaal in de Utrechtse wijk Overvecht. De vrouw heeft inmiddels contact gehad met Albert Heijn en de leverancier van de supermarkt heeft de koekjes opgehaald. “Dan gaan ze onderzoek doen. Ik vind dat ze al deze koekjes uit de schappen moeten halen. Dit is levensgevaarlijk. Mijn hond had zwaargewond kunnen zijn.”

Facebookbericht

Elisa wil andere hondenbaasjes waarschuwen en deelt een foto van de koekjes op Facebook. Het bericht is inmiddels duizenden keren gedeeld. Veel mensen schrikken van het bericht en reageren verontwaardigd op de foto’s. Hondeneigenaren delen de tip – aan degenen die de koekjes gekocht hebben – om de koekjes te breken om te controleren of er niks in zit. Anderen raden aan om de koekjes uit voorzorg toch weg te gooien. 

Update: de leverancier van AH komt vandaag de koekjes bij mij ophalen!Dit is toch niet normaal? Ijzerdraadjes in de…

Geplaatst door Elisa Louwen op Maandag 6 januari 2020

Lees ook: Zachte winter gunstig voor eikenprocessierups

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: AD, Facebook Elisa Louwen | Beeld: Facebook Elisa Louwen