Eerste vakantie zonder ouders gaat niet door voor Amalia en Alexia

vakantie amalia alexia

Corona steekt een stokje voor de zomerplannen van de prinsessen

Deze zomer zouden prinsessen Amalia (16) en Alexia (15) voor het eerst zonder ouders op vakantie gaan. Heerlijk naar de Spaanse zon, dat was het plan. Maar corona steekt daar helaas toch een stokje voor. 

Zonder ouders

Je ouders kunnen nog de koning en koningin van Nederland zijn, als tiener wil je op eigen benen staan. Op vakantie met Willem-Alexander en Máxima is natuurlijk leuk, maar op een gegeven moment wil je op vakantie zonder ouders. Deze zomer zouden Amalia en Alexia dan ook voor het eerst zonder ouders op pad. Volgens onbevestigde bronnen zouden beiden naar Spanje op vakantie, al zouden ze niet samen gaan. Amalia zou met haar eigen vriendengroep gaan en Alexia met die van haar. Ook zouden de prinsessen niet geheel zonder toezicht zijn. De ouders van één van de vrienden zouden in de buurt zijn.

Weg vakantie

Maar zoals voor veel mensen het geval was, gooide corona roet in het eten. In Spanje neemt het aantal nieuwe coronabesmettingen steeds verder toe. Sommige steden gaan weer volledig in lockdown en de Rijksoverheid kondigde onlangs opnieuwe code oranje aan voor zes Spaanse provincies. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima konden niets anders dan de droomvakantie van hun prinsessen annuleren. Zij vinden namelijk dat hun gezin een voorbeeldfunctie heeft. Tot groot verdriet van prinsessen Amalia en Alexia. Hopelijk kunnen ze volgend jaar zonder pap en mam genieten van een heerlijke zonvakantie.

Lees ook: Filmpjes van playbackende Alexia bijna miljoen keer bekeken op TikTok

Bron: Weekend | Beeld:  ANP COPYRIGHT MMP MISCHA SCHOEMAKER