We gooien ons vakantiegeld dit jaar massaal over de balk en dit is de reden

vakantiegeld

Geld(t) dit ook voor jou?

Wij kijken er al maanden naar uit: het vakantiegeld. We fantaseren er al weken over wat we met het geld gaan doen en deze week wordt het eindelijk op de rekening gestort. De meeste mensen maakten het vakantiegeld voorgaande jaren meteen over naar de spaarrekening, maar dit jaar gaat het anders…

Wat ga jij doen met je extraatje deze maand?

Buffer

Velen kiezen er dit jaar voor om het vakantiegeld nu wél uit te geven. Waarom? Tegenwoordig hebben we al een geldbuffer voor we het vakantiegeld ontvangen, wat inhoudt dat we het dit jaar uit kunnen geven. Zo weet Marieke Blom, hoofdeconoom van ING Nederland. “Er zijn steeds minder mensen met problematische schulden en de woningmarkt gaat goed waardoor er steeds minder huizen onder water staan”, legt Blom uit aan NOS. Dit jaar gaat het vakantiegeld dus rollen.

Tripje

Zo’n 57 procent van de mensen geeft hun vakantiegeld uit aan een vakantie. Dit blijkt uit een onderzoek dat reisorganisatie VakantieDiscounter uitvoerde onder 2000 mensen. 21 procent van de mensen gebruikt het geld om een huis mee te bekostigen.

Lees ook: Op deze leeftijd heb je het financieel het moeilijkst

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels