Vervroegde zomerstop Goede Tijden, Slechte Tijden bekend

Helaas een stuk eerder dan verwacht

De makers van Goede Tijden, Slechte Tijden hebben slecht nieuws voor de fans. Het huidige seizoen van de soapserie komt een stuk eerder tot een eind dan verwacht. Caroline de Bruijn maakte op het Instagramaccount van GTST bekend dat de laatste aflevering op 28 mei wordt uitgezonden.

Vervroegde zomerstop Goede Tijden Slechte Tijden

Door de coronacrisis ligt veel werk stil, zo ook op de set van Goede Tijden, Slechte Tijden. EndemolShine staakte op maandag 16 maart per direct drie weken de opnames. Daarna gooiden creatief producent Rohan Gottschalk en zijn medewerkers het over een andere boeg. De scripts werden aangepast, daardoor zouden nooit meer dan twee acteurs tegelijk – op veilige afstand – een scène spelen. De acteurs deden hun eigen make-up en er zou met minder camera’s gefilmd worden. De medewerkers gingen akkoord met het uitgewerkte plan, maar de moeite mocht niet baten. RTL wilde namelijk geen afbreuk doen aan de vernieuwing van de serie die dit jaar was ingezet.

Erg jammer

Caroline de Bruin, die de rol van Janine Elschot voor haar rekening neemt, maakte gisteren bekend dat het huidige seizoen van GTST eerder stopt. “Jullie weten het vast allemaal al, maar onze opnames liggen al een paar weken stil”, vertelt ze. De brunette vervolgt dat hier geen creatieve oplossing op gevonden kon worden. “Dat betekent dat de laatste aflevering van dit seizoen uitgezonden wordt op 28 mei.” Een behoorlijke domper voor fans van de soap.

Positief blijven

Caroline sluit haar bericht positief af. Zo benadrukt ze dat de social mediakanalen van GTST gewoon doorgaan. “In het nieuwe seizoen beginnen we weer gewoon met nieuwe afleveringen. We zien er enorm naar uit om met jullie allemaal onze dertigste verjaardag te vieren.” Ook steekt de actrice de kijkers een hart onder de riem. “Voor nu: hou vol. Blijf goed voor jezelf zorgen en voor alle dierbaren om je heen. Blijf sterk en blijf vooral gezond.”

Lees ook: Martien Meiland shockeert fans met compleet nieuwe look

Bron: GTST, Volkskrant | Beeld: Videostill