Deze voedingsmiddelen kun je eten tegen artrose

Een leuke oplossing

Hoewel artrose niets te maken heeft met leeftijd, is het wel iets waar veel ouderen mee te maken krijgen. Artrose veroorzaakt nare gewrichtspijn en is een vorm van reuma, waarbij de kwaliteit van kraakbeen achteruit gaat. Helaas is het een aandoening die niet genezen kan worden, maar er zijn wel dingen die je kunt doen -of beter gezegd eten- om ervoor te zorgen dat het niet al te snel verergert.

Deze voedingsmiddelen kun je eten.

Groente

Het is niet bepaald een zak chips, maar groenten kunnen ook een heel smakelijke oplossing zijn. Wanneer er sprake is van artrose, is er eigenlijk een soort ontsteking in je lichaam. Het aantal vrije radicalen neemt dan toe en dit verergert de ontsteking. Groenten zijn een bron van natuurlijke antioxidanten die dit verminderen. Met name tomaten, paprika’s, prei, aubergines, radijs en broccoli zijn in dit geval goede groentes.

Fruit

Niet alleen groentes kunnen verlichting bieden, ook fruit heeft heel wat in z’n mars. Het bevat veel mineralen en vitamines en bovendien is het ook rijk aan antioxidanten, met name donker fruit is hier rijk aan. Denk bijvoorbeeld aan bessen.

Peulvruchten

Witte bonen, bruine bonen, sojabonen, bruine linzen, erwten. Naast dat het allemaal peulvruchten zijn, hebben ze nog een ding gemeen: ze zijn rijk aan kalium. Veel mensen krijgen onbewust veel zuur binnen en kalium stabiliseert dit zuur. Waarom dit belangrijk is? Een teveel aan zuur leidt tot calciumlekkage en dit tast je botten aan.

Kruiden

Ook specerijen kunnen verlichting bieden wanneer je kampt met artrose. Kurkuma is bijvoorbeeld rijk aan antioxidanten. Daarnaast bevatten kruiden als komijnzaad, zwarte peper, gemalen gember, kerriepoeder en korianderzaad veel kalium.

Vis

Vette vis, bijvoorbeeld zalm, bevat een hoog seleniumgehalte. Dit is een antioxidant die veroudering van cellen voorkomt, dus ook van de cellen van kraakbeen.

Lees ook: Heb je weleens last van deze vage klachten? DIT zijn de eerste tekenen van reuma!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Soo Healthy, Gezondheid | Beeld: Pexels