Hoe zit het nu: heeft het wel zin om voedingssupplementen te slikken?

voedingssupplementen

Zo zit het dus

Wie een ijzertekort heeft kan het tekort aanvullen met een pil, wie sterkere nagels wil kan de klus klaren met nagelcapsules en wat extra vitamine B12 kun je binnenkrijgen door B12-supplementen te slikken. Maar heeft het eigenlijk wel zin om die supplementen te slikken?

Heb je wat aan die supplementen?

Vitaminen

Wij waren niet de enigen die benieuwd zijn naar de zin en onzin van voedingssupplementen. Website HLN was hier ook benieuwd naar en zocht het uit. Laten we ten eerste even vaststellen wat voedingssupplementen écht zijn: dat zijn pillen die je in de supermarkt of apotheek kunt kopen en die een bepaalde dosis vitaminen bevatten.

Behoefte

Iedereen weet wel dat vitamines belangrijk zijn voor het immuunsysteem, maar het is nog altijd het beste om vitamines binnen te krijgen door middel van je voeding. Echter stelt voedingsdeskundige Amy Gorin dat het niet altijd zo makkelijk is: “Voeding is erg persoonlijk en onze behoeften verschillen onderling dan ook erg.” Een gouden regel is er dus niet voor het nemen van voedingssupplementen, maar er zijn wel manieren waarop je kunt vaststellen welke voedingssupplementen je kunt slikken, want ze kunnen wel degelijk een handje helpen.

Vaststellen

Het is verstandig om een paar dagen een voedseldagboek bij te houden. Aan de hand daarvan kun je vaststellen welke vitamines je voldoende binnenkrijgt en welke niet. Ben je bijvoorbeeld vegetariër? Dan kan het dat je te weinig ijzer binnenkrijg. Als je dit weet, kun je ervoor kiezen om te proberen meer ijzer uit voeding binnen te krijgen of je kunt besluiten ijzerpillen te gaan slikken. Op deze manier kunnen voedingssupplementen je tekort aanvullen.

Lees ook: Magnesiumtekort? Dít zijn de symptomen en dit is wat je ertegen kunt doen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: HLN | Beeld: Pixabay