Deze 6 voorwerpen vergeten we het vaakst in hotelkamers

Bij het uitchecken blijven er regelmatig dingen liggen

Je herkent het vast: na een heerlijk relaxte vakantie is het tijd om naar huis te gaan en moet je je spulletjes weer inpakken. Je haalt je kleding uit de kasten, pakt je toilettas weer in en gooit je slippers in je koffer. Even uitchecken bij het hotel en snel de bus, auto of het vliegtuig in voor die – soms lange – terugreis. Maar nog geen tien minuten nadat je je vakantieverblijf hebt verlaten, schiet het je ineens te binnen. Oeps, die fles shampoo staat nog in de douche in het hotel! En heb ik mijn haarborstel eigenlijk wel meegenomen? Als je dit herkent, ben je zeker niet de enige, blijkt uit onderzoek van Corendon. Het overkomt bijna iedereen weleens. Welke items we het vaakst vergeten? Dat zijn de onderstaande zes.

Het hotelpersoneel treft deze achtergebleven voorwerpen het vaakst aan.

1. Tablets of telefoons

Hoewel het soms lijkt alsof we met onze telefoon vergroeid zijn, staat het voorwerp toch op nummer één van meest vergeten dingen. Ook tablets worden vaak per ongeluk achtergelaten in hotelkamers. En denk je ook altijd aan het meenemen van alle opladers bij het verlaten van je vakantieverblijf?

2. Knuffels en speelgoed

Wanneer je kinderen hebt, zul je de paniek herkennen die ontstaat wanneer de lievelingsknuffel of favoriete speelgoedauto zoek is. Knuffels en kleine stukken speelgoed vallen gemakkelijk op de grond en verdwijnen voordat je er erg in hebt onder het bed of de kast. Check dus alle hoeken en gaten op speelgoed, anders wordt het waarschijnlijk wel een érg lange terugreis.

3. Sleutels

Met stip op 3 van meest vergeten voorwerpen: sleutels. Deze worden vaak ergens op een tafel op de hotelkamer neergelegd, maar verdwijnen vervolgens onder andere spullen en je kijkt er gemakkelijk overheen. Stop ze liever in een apart vakje in je tas of koffer, dat je kunt dichtritsen. Je huis-, fiets- of autosleutels heb je op vakantie immers toch niet nodig! Zo voorkom je dat je bij thuiskomst met al je spullen voor een dichte deur staat.

Benieuwd naar wat mensen nog meer vaak vergeten? Lees dan snel verder op de volgende pagina!