Vrienden doen boekje open over prins Charles: ‘Hij is een verwend kasplantje’

De prins is een stuk verwender dan gedacht!

Er komt deze week een boek uit over de Britse kroonprins Charles. In dat boek wordt de troonopvolger niet beschreven als de leuke vriendelijke kroonprins die we altijd zien in de media, maar als verwend nest dat je slaapkamer komt verbouwen als hij komt logeren. Schrijver Tom Bower sprak met kennissen, vrienden en personeel van de prins en daar komen de grappigste anekdotes uit voort. 

Wij hebben smakelijk gelachen om de verwende kroonprins. 

Olympisch niveau klagen

Het is niet de eerste keer dat er wat van het verwende gedrag van de kroonprins naar buiten wordt gebracht. Eerder werd al verteld dat Charles een persoonlijk assistent heeft die zelfs de tandpasta op zijn tandenborstel moet doen en dat hij gekookte eitjes wil die ‘ongeveer’ drie minuten en twintig seconden gekookt zijn. Maar dat is nog niet alles. De prins staat bekend als iemand die op Olympisch niveau kan klagen. We zetten de verwendste moment, zoals beschreven door Bower, voor je op een rij. 

Verwende momenten

  • Het kantoor van de prins moet precies op de juiste temperatuur zijn, anders krijg je een klaagzang naar je toe: “Mijn kantoor heeft niet de juiste temperatuur, waarom moet ik dit pikken? Het maakt mijn leven zó ondraaglijk.”
  • De Queen gaat vaak met de trein naar belangrijke gelegenheden in Engeland, terwijl prins Charles zich liever laat vliegen met zijn privéjet. Een normaal vliegtuig kan niet, want hij wil niet in contact komen met de plebs.
  • Hij vindt het maar raar dat tuinmannen van Highgrove facturen sturen. Volgens hem zou het een eer moeten zijn om de tuin te doen.
  • Voor een bezoek aan een vriend moest zijn personeel een dag eerder daarheen om de slaapkamers om te bouwen. Alle  spullen van Charles en Camilla moesten erin staan. Inclusief bed, wc-bril, Kleenex Premium Comfort wc-papier en een kleine radio. Ook het eten nemen ze zelf mee.
  • Een gezin zou de prins een lang weekend onderdak geven. Dat kostte maanden voorbereiding en tot overmaat van ramp zei de kroonprins af ‘wegens onvoorziene omstandigheden’. Later bleek dit te zijn, omdat hij het zonnetje in Highgrove geen gedag kon zeggen!
  • De prins gaat niet op reis zonder zijn butler, twee lakeien, chef-kok, privésecretaris, typist en beveiliging. Maar zelfs een volgeladen vrachtwagen en personeel over de vloer geeft geen garantie dat de kroonprins ook daadwerkelijk komt.

Lees ook: Prins Harry weigert onder huwelijkse voorwaarden te trouwen om romantische reden

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Beau Monde | Beeld: Videostill