Vrouw had een maand lang weeën: ‘Het hoofd van mijn kind is hierdoor misvormd’

bobby

JJ is ervan overtuigd dat de weeën het hoofdje van haar kind hebben geplet 

Dat een bevalling niet bepaald leuk is, weten veel vrouwen met kinderen. Maar die van JJ Rushton was veel meer dan dat. Ze had een máánd lang weeën. Nu beweert de moeder dat dit ervoor heeft gezorgd dat het hoofdje van haar zoon is misvormd en eruit ziet als ‘een leeggelopen ballon’.

Het zoontje van JJ moet een speciale helm dragen.

Weeën
De 27-jarige JJ was nog maar 32 weken zwanger toen ze al weeën kreeg. Artsen waren bang dat het kindje te vroeg geboren zou worden en gaven haar daarom speciale medicijnen zodat haar kind zich nog wat langer kon ontwikkelen in de baarmoeder. Het werkte deels: haar kindje werd nog niet geboren, maar een maand lang ervoer JJ weeën. 

Misvormd hoofd
Op 31 maart 2017 kwam Bobby ter wereld. Echter bleek na enkele maanden dat het hoofdje van het kindje geen normale vorm had. ‘Flat head syndrome’ werd bij de baby vastgesteld. Dit houdt in dat een bepaalde kant van het hoofd plat is. JJ vreest dat Bobby dit heeft overgehouden aan de aanhoudende weeën. “Tijdens mijn zwangerschap voelde ik al dat mijn baby erg laag zat.” JJ is ervan overtuigd dat het hoofdje van Bobby is misvormd door de vele weeën in haar baarmoeder.

Helm
Het achtmaanden oude zoontje van JJ draagt momenteel een speciale helm die ervoor moet zorgen dat het hoofd van haar kind weer normaal wordt. JJ en haar man Paul moesten duizenden euro’s betalen voor deze corrigerende helm die Bobby 24 uur per dag moet dragen. Echter is het dragen van deze helm niet onder risico’s: “Zijn lichaamstemperatuur kan door de helm stijgen en dit kan resulteren tot de wiegendood”, vertelt de moeder aan DailyMail. “Ik check constant of hij niet te warm is en of zijn wangetjes niet plotseling rood zijn. Het is moeilijk om Bobby 24 uur per dag met de helm op te zien, maar het zal het waard zijn. Het betekent dat hij er geen problemen mee zal hebben wanneer hij ouder wordt.”

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: DailyMail | Beeld: Go Fund Me Bobby Rushton