Pas op: met déze link in een sms proberen oplichters jouw gegevens te stelen!

sms

Verwijder de sms meteen en klik niet op de link!

Dat oplichters altijd weer manieren vinden om mensen te paaien is inmiddels wel bekend. Toch kunnen we niet genoeg waarschuwen voor de schimmige praktijken van deze criminelen. Ze spelen in op de emotie en nieuwsgierigheid van mensen en stelen op die manier je gegevens. Er is nu een sms in omloop die mensen in de val wil lokken. Trap er níet in!

Zodra je dit sms’je krijgt dien je ‘m te verwijderen en vooral níet op de link te klikken.

Bitcoins
Bitcoins worden steeds populairder en ook steeds meer waard. Heel veel van ons willen graag meeliften op dat succes en zo veel mogelijk geld binnenharken. Niet heel gek, een beetje extra geld op onze rekening willen we allemaal. Toch wordt daar nu ook door oplichters op in gespeeld.

Verwijderen
In een sms’je laten de oplichters je weten dat je een Bitcoin op je Bitcoin-account hebt; ze zetten er heel gemeen ook de waarde bij, dus jij voelt je dan even lekker rijk. Om die Bitcoin te bevestigen wordt je gevraagd op een link te klikken. Maar, door dit te doen deel je je gegevens met de oplichters. Zorg er dus voor dat je niet op de link klikt en en dat je het bericht direct verwijdert. Hieronder kun je zien hoe de sms eruitziet.

smsje

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Facebook | Beeld: pexels