Overwegend zonnig: mogelijk warmste Koningsdag tot nu toe

warmste koningsdag

Er wordt voor deze dag veel zon voorspeld

Of we het nu willen of niet: het lijkt de warmste Koningsdag tot nu toe te worden. De verjaardag van koning Willem-Alexander vieren we dit jaar vanuit huis. Feesten op een evenement of een bezoek aan de vlooienmarkt? Dat zit er dit jaar niet in. Ook al kunnen we dit jaar niet met z’n allen van deze feestelijke dag genieten, er is in ieder geval wel zon. Veel zon.

Overwegend zonnig

Al sinds 2014 wordt Koningsdag op 27 april gevierd. Op deze dag is het normaal gesproken gemiddeld 13 graden en schijnt de zon gemiddeld 6 uur. Volgens Maurice Middendorp, meteoroloog bij Buienradar, wordt het dit jaar een stuk warmer. “Dit jaar wordt het 16 graden met een kleine kans op een bui, maar wel met 7 à 8 zonuren. Wat dat betreft wordt het één van de betere koningsdagen, maar wel de koudste dag van deze week.”

Woningsdag

Ondanks de fijne temperaturen, ziet Koningsdag er dit jaar heel anders uit. Door de coronacrisis wordt de verjaardag van onze koning vanuit huis gevierd. Om deze reden wordt deze dag ook wel woningsdag genoemd. Een dag waarop we vanuit huis om 16.00 uur toosten op de koning en digitaal een bezoek brengen aan een vlooienmarkt.

Weersvoorspelling na Koningsdag

Zoals Middendorp aangaf is Koningsdag de koudste dag van de week. Ondanks dat de temperaturen gemiddeld hoger liggen dan normaal, wordt Koningsdag de koudste dag van de week. De dagen na Koningsdag klimt de temperatuur langzaam weer omhoog. Middendorp laat weten dat er vooral in de eerste week van mei goed weer wordt verwacht.

Lees ook: Vakantieparken populair als werkplek: ‘Ik kan mij hier beter concentreren’

Bron: RTL Nieuws | Beeld: BSR Agency, Sven Hoogerhuis