Waylon doet boekje open over onenigheid met ‘The Common Linnets’

“Je kunt niet zomaar iemand voor mij in de plaats zetten”

In een interview met het AD, dat vandaag gepubliceerd is, vertelt countryzanger Waylon (38) openhartig over zijn leven. Ook kwam in het interview de gebeurtenissen rondom ‘The Common Linnets’ naar voren. In 2014 namen Waylon en countryzangeres Ilse de Lange onder de naam ‘The Common Linnets’ deel aan het Eurovisie Songfestival met het nummer Calm After The Storm. De band werd hiermee tweede tijdens het Songfestival. Niet veel later gingen Waylon en Ilse hun eigen wegen, maar wat is er nu eigenlijk precies gebeurd?

Waylon vertelt in het interview openhartig over de breuk met The Common Linnets.

Theatertour

Voor zijn theatertour gaat Waylon volgend jaar 44 steden af. Tijdens zijn tour maakt hij niet alleen muziek, maar vertelt hij ook zijn persoonlijke verhaal. Ook komt in zijn verhaal The Common Linnets aan bod, die vlak na hun deelname aan het Eurovisie Songfestival uit elkaar gingen. Over zijn samenwerking met Ilse de Lange laat Waylon nu aan het AD weten: “Er is niet veel gebeurd, behalve dan dat ik heb gezegd: als je met mij wilt samenwerken, moet het een fiftyfiftydeal zijn.” Volgens Waylon wilde Ilse dit niet. “Ilse en ik hadden onze Fleetwood Mac-story. Haat-liefde. Heerlijk. Het zorgde ervoor dat we on the egde waren. Dat maakt ons allebei beter. Ze zijn doorgegaan, maar het is niet geworden wat het had kunnen worden.”

Genomineerd voor Edison

De 38-jarige zanger vertelt dat volgens hem de magie in de band weg is. “Je kunt niet zomaar iemand voor mij in de plaats zetten. Het jammere is dat het tot op de dag van vandaag doorloopt.” Waylon deelt met het AD dat wanneer Ilse hoort dat Waylon op een festival speelt, zij de organisatie laat weten niet te komen. “Toen we genomineerd waren voor een Edison, wilde ze niet met mij op één podium staan, terwijl we samen verantwoordelijk waren voor het succes. Ik hoefde dus niet te komen van de organisatie. Ik heb ze een brief gestuurd: nomineer me nooit meer.”

Lees ook: Dit is waarom Wesley zo snel op de breuk met Yolanthe reageerde

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: videostill